Consiliul Județean Harghita lucrează la construcția ”Ținutului Secuiesc”

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Borboly Csaba: Remetea este un bun exemplu și pe planul Ținutului Secuiesc

Duminică, 27 ianuarie a.c. la Remetea a avut loc un raport anual, la casa comunității din localitate. La invitația primarului Laczkó Albert Elemér au fost prezenți la întâlnire și au luat cuvântul Bende Sándor, deputat parlamentar, Sógor Csaba, deputat europarlamentar, Borboly Csaba, președintele CJ Harghita, Barti Tihamér, vicepreședinte CJ Harghita, președintele Organizației Teritoriale Gheorgheni al UDMR și Portik Edit, consilier județean zonal.

În discursul său, președintele consiliului județean Csaba Borboly a declarat: Remetea este o comună dinamică, în curs de dezvoltare, un exemplu bun în Ținutul Secuiesc. În discursul său a amintit, că pe 30 ianuarie consiliul județean va vota documentația referitoare la reabilitarea drumului județean DJ153D, care duce la fabrica de lapte praf din Remetea. El a recomandat participanților la evaluarea anuală, ca în timpul consultației publice să își facă cunoscute observațiile, deoarece cunosc mai bine locul, decât firma de la Iași, care face planurile. Din păcate la licitația publică nu s-a prezentat nicio firmă din județul Harghita.

Documentația tehnică a DJ153D poate fi vizualizată aici http://www.facebook.com/groups/641571599341625/permalink/1216639405168172 .

Potrivit unui scenariu optim, la 60 de zile de la ședința consiliului județean din 30 ianuarie, până la sfârșitul lunii martie, începutul lunii aprilie se poate face achiziția publică pentru un plan tehnic final, pus la punct.

Dacă nu vor fi contestații, nu va fi scandal, nu vor fi plângeri, atunci putem începe lucrările de construcție a drumului, pentru care am mai avut odată un contract, dar din cauza documentației slabe nu s-a putut duce la bun sfârșit, deci am făcut documentația din nou, a arătat Borboly Csaba.

În opinia președintelui Consiliului Jțudețean, e foarte important ca în construcția ”Ținutului Secuiesc” să se concentreze pe construcția drumurilor interregionale, deoarece fără drumui nu există dezvoltare economică, drumurile având un rol important în relațiile culturale și în turism deopotrivă. De aceea este important și drumul județean 153C, care trecând prin satul Liban, leagă județul nostru de o altă regiune.

Am încredere, că până în 2030 și acesta va fi un drum asfaltat datorită unirii forțelor dintre cele două județe. Până atunci o facem practicabilă și o menținem, a spus Borboly Csaba.

La sfârșitul discursului a atras atenția celor prezenți asupra importanței unei viziuni despre viitor.

Este nevoie de o viziune, activitățile trebuie să aibă acest scop, ca pe lângă dezvoltare să le oferim o perspectivă tinerilor, să rămână pe plaiurile natale, ca numărul celor repatriați să crească, în acest sens trebuie elaborate diverse programe. Pentru perioada 2020- 2030 în cadrul consiliului județean trebuie să gândim diferite priorități de dezvoltare în acest sens, gîndindu-ne în Ținutul Secuiesc – a conchis președintele CJ.

La întâlnire s-a mai spus că numai prin compasiune, gândirea în comun și unirea forțelor se pot obține rezultate pentru binele comun.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy