Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Consiliul Local al municipiului Gheorgheni a aprobat bugetul pentru anul 2021

Bugetul de venituri şi cheltuieli pentru anul 2021, orientat către investiţii şi dezvoltări infrastructurale, respectiv către reformarea administrației a fost aprobată și votată de Consiliul Local Gheorgheni.
Bugetul din acest an va fi format din venituri de 174,5 milioane de lei, iar pe partea cheltuielilor sunt 181 milioane de lei.  60%  din această merge către investiţii.
„Licitațiile au fost lansate până acum haotic, adică pe baza ofertelor și nu de-a lungul unei strategii.
Trebuie să luăm în serios recuperarea impozitelor în perioada următoare, deoarece creanțele din restanțe – fără dobândă – se ridică la 14 milioane de lei. În comparație, impozitul pe un an este de 8 milioane de lei.”, se precizează pe pagina de Facebook a Primăriei Gheorgheni.
  • Asfaltarea drumurilor este prioritară. Se finalizează reabilitarea străzile Pescarilor, Belchiei, Dozsa Gyorgy, Rozelor și Constructorilor. De asemenea, anul acesta se vor face pregătiri pentru construirea unui drum care va  ocoli orașul dinspre Lăzarea spre strada Gării.
  • Se continuă lucrările de construire și de extindere a rețelei de apă și canalizare în oraș, iar construcția sistemului la stațiunea Lacu Roșu începe săptămâna viitoare.
  • Se pune accent deosebit pe finanțarea sănătății. Spitalul din Gheorgheni a primit o sumă record din finanțare guvernamentală, 6,5 milioane de lei, la care trebuie alocată contribuția proprie. Acest lucru va avea ca rezultat achiziții semnificative și în același timp, începe  reabilitarea spitalului vechi și spitalului de boli infecțioase.
  •  Finanțarea evenimentelor culturale si sportive se vor realiza prin intermediul institutilor de profil, prin Centrul Cultural Gheorgheni și prin Clubului Sportiv Gheorgheni.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.