Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Consiliul Local Miercurea Ciuc a modificat din nou Bugetul de venituri și cheltuieli

Foto: Primăria Miercurea Ciuc

 

Consiliul Local al Municipiului Miercurea-Ciuc a făcut un pas important pentru un început de an școlar în condiții sigure: cu ocazia ședinței de astăzi, 28 august 2020 a dat undă verde pentru achiziția aparatelor de ozonificare, dozatoare de dezinfectanți, bănci și alte mobiliere școlare.

În cadrul ședinței ordinare consilierii locali au modificat din nou Bugetul de venituri și cheltuieli al municipiului. Au avut două motive: după repartizarea TVA-ului, municipalitatea a primit 1,1 de milioane de lei – din sumele respective vor fi finanțate servicii sociale –, iar pe de altă parte a fost modificat capitolul cheltuieli în favoarea achizițiilor care asigură o atmosferă mai sigură pentru instituțiile de învățământ. Consiliul Local va asigura fonduri pentru instituțiile de învățământ în vederea achiziționării de bănci de o singură persoană și alte mobiliere (paturi pentru grădinițele cu program prelungit și scaune) în valoare de circa 700 de mii de lei, respectiv aparate de ozonificare și dozatoare de dezinfectanți în valoare de peste 100 de mii de lei.

Au mai aprobat reabilitări de clădiri, respectiv despre mărirea valorii DALI-ului pasajului feroviar: suma estimată s-a ridicat de la 32,58 de milioane la 39,06 de milioane, datorită instalării sistemului de filtrare a apei pluviale, respectiv pentru asigurarea cheltuielilor de chirie pentru folosirea terenului învecinat cu CFR-ul, pentru depozitarea elementelor prefabricate din beton.
Au acceptat preluarea sensului giratoriu în fața parcului comercial Nest și au aprobat și clasificarea drumului Piricske din drum de interes local în drum comunal, cu scopul unei reabilitări ulterioare.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.