Contribuțiile la asigurările sociale ar putea deveni proporționale cu orele de muncă efectuate

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Foto: România Liberă

Korodi Attila cere ca Statul să nu penalizeze antreprenorii de bună credință, ci de acum înainte angajatorii să plătească așa cum era înainte, contribuțiile la asigurările sociale proporțional cu orele de muncă efectuate.

De acum înainte, angajatorii vor trebui să achite contribuțiile la asigurările sociale ale angajaților, proporțional cu programul lor de lucru. Această modificare a fost votată ieri de Camera Deputaților, în calitate de for decizional, revenindu-se astfel la o versiune anterioară a plății contribuțiilor la asigurările sociale de stat. Până în prezent, angajatorul trebuia să achite contribuția la asigurările sociale de stat conform normei întregi de muncă, indiferent dacă angajatul lucra cu normă întreagă sau în regim part-time. UDMR s-a opus de la bun început contribuțiilor cu normă întreagă, deoarece această prevedere este discriminatorie și efectiv a penalizat întreprinderile și angajații de bună credință.

Korodi Attila, liderul grupului UDMR din Camera Deputaților, a subliniat totodată importanța  ca statul român să pună capăt fenomenului muncii nedeclarate și să implementeze un sistem de înregistrare și monitorizare a contractelor de muncă în regim part-time.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy