Controale anti-COVID în Harghita. Amenzi în valoare de 5.000 de lei, aplicate de polițiști în ultimele zile

0

Articol disponibil în: Magyar Română

În perioada 14 – 17 octombrie 2021, la nivel național, polițiștii au intensificat acțiunile de informare, prevenire și combatere a răspândirii pandemiei de COVID-19.

Astfel, în această perioadă, au fost organizate 2.223 de acțiuni în teren, în special în locuri aglomerate, la agenți economici și în mijloacele de transport în comun.

Polițiștii au acționat împreună cu jandarmi, polițiști de frontieră, cadre ISU, polițiști locali, reprezentanți ai ANSVSA, ANPC, Ministerului Sănătății, Ministerului Muncii și Protecției Sociale, Ministerului Transporturilor și ai autorităților publice locale, pentru protejarea sănătății publice.

În urma activităților derulate, au fost constatate 6 infracțiuni în legătură cu pandemia de COVID-19, dintre care 4 de zădărnicirea combaterii bolilor și una de fals în declarații.

De asemenea, polițiștii au aplicat 9.818 sancțiuni contravenționale, în valoare de 1.505.535 de lei, celor care nu au respectat normele de protecție sanitară.

În județul Harghita, poliţiştii au organizat 25 de acţiuni, desfășurate independent şi/sau în cooperare cu alte structuri M.A.I. ori instituţii cu atribuţii în domeniu, în cadrul cărora au fost verificate 19 unităţi economice şi peste 1.500 de obiective sau alte locaţii, respectiv domicilii/locații ale persoanelor aflate în carantină/izolare, gări/autogări, terase, parcuri, diferite spaţii de cazare, zone de picnic și alte zone de agrement.

De asemenea, au fost verificate 78 de mijloace de transport şi au fost legitimate aproximativ 5.500 de persoane, 1.894 dintre acestea aflate în carantină și 2.486 aflate în izolare.

Ca şi în acţiunile anterioare, au fost transmise o multitudine de mesaje preventive şi avertizări, atât operatorilor economici cât şi persoanelor fizice, însă au fost aplicate şi 56 de sancţiuni contravenţionale, cu amendă sau avertisment, 39 dintre acestea pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală şi 17 pentru participarea la activități în spații pentru care au fost instituite interdicţii/restricţii, toate în context COVID-19, în cuantum total de 5.000 de lei.

Astfel de acțiuni vor fi derulate și în perioada următoare, în vederea limitării efectelor pandemiei.

IPJ Harghita recomandă cetățenilor să respecte prevederile legale pentru prevenirea răspândirii pandemiei de COVID-19, să poarte masca de protecție, să păstreze distanțarea fizică și să respecte interdicțiile privind deplasarea sau libera circulație.

Totodată, IPJ Harghita reamintește faptul că, în localitățile în care incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 6/1.000 de locuitori, se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție în toate spațiile publice închise și deschise.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy