Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Controale efectuate de polițiști la „Întâlnirea iubitorilor de cai” din localitatea Ciumani

În cursul zilei de duminică, 23 aprilie 2024,  polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor, împreună cu polițiști ai Secției nr.5 Poliție Rurală Gheorgheni, specialiști ai Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, cu sprijinul jandarmilor din cadrul Inspectoratului de jandarmi județean Harghita, au desfășurat o activitate de control, în localitatea Ciumani, cu ocazia desfășurării evenimentului denumit “Sărbătorile ecvestre – Întâlnirea iubitorilor de cai”.

Potrivit IPJ Harghita, activitatea oamenilor legii a avut drept scop verificarea modului de respectare, de către deținătorii de animale, a legislației privind protecția animalelor, a normelor sanitar veterinare și pentru siguranța alimentelor, dar și în vederea prevenirii și combaterii faptelor de natură antisocială.
Au fost verificați 52 de cai și au fost aplicate 12 sancțiuni contravenționale, pentru nerespectarea prevederilor H.G.984/2002 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor, în cuantum total de aproximativ 12.200 de lei.
Totodată, cu prilejul acestui eveniment, polițiștii prezenți la acțiune au procedat la informarea deținătorilor de animale cu privire la obligațiile pe care le au conform actelor normative în vigoare, fiind distribuite în acest sens și materiale de informare.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.