Controale efectuate de polițiștii harghiteni la operatori economici din Borsec, Praid și Ocna de Sus

0

Articol disponibil în: Magyar Română

La data de 22 noiembrie 2023, în baza unui plan de acțiune întocmit pentru prevenirea și combaterea ilegalităților din domeniul turismului, a migrației ilegale și pentru prevenirea și combaterea faptelor de evaziune fiscală pe timpul sezonului rece și în contextul sărbătorilor de iarnă 2023-2024, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Harghita – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice au desfășurat o acțiune cu forțe mărite, la care au participat polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale și polițiști din cadrul Serviciului Ordine Publică.

Astfel, au fost efectuate 28 de controale la operatori economici din Borsec, Praid și Ocna de Sus, iar în urma acestora au fost aplicate 27 de sancțiuni contravenționale, 8  pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. nr. 28/1999 privind obligația agenților economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale,  7 –  Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, 3 la H.G. nr. 237/2001 pentru aprobarea Normelor cu privire la accesul, evidența și protecția turiștilor în structuri de primire turistice, 3 – Legea nr. 61/1991pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice și 6 pentru încălcarea prevederilor H.G. nr. 301/2012 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr.333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor) în valoare totală de 80.100 lei și au fost confiscați 1.562 de lei nefiscalizați.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy