Mai mulți copaci căzuți în Harghita, din cauza vremii nefavorabile

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Vremea neprielnică a dus la prăbușirea mai multor copaci. Pompierii harghiteni au intervenit în mai multe zone din județ, alături de echipajele Secției Drumurilor Naționale. Totodată, s-a intervenit și în județul Mureș, la intrare în loc. Lunca Bradului.

  • Copac căzut pe DN15, la intrarea în loc. Borsec; intervin echipaje din cadrul SDN e și SVSU Borsec. Drum blocat pe un sens.
  • Copac căzut pe DN 15, la intrare în loc. Lunca Bradului, jud. Mureș; intervine un echipaj din cadrul Gărzii de Intervenție nr. 2 Toplița, cu o autospecială de intervenție. Drum blocat pe un sens sens. A fost anunțat SDN.
  • Copac căzut pe DN 12C, la intrare în loc. Lacu Roșu; intervine un echipaj din cadrul Detașamentului de Pompieri Gheorgheni, cu o autospecială complexă de primă intervenție. Drum blocat pe ambele sensuri de mers. A fost anunțat SDN.
  • Copac căzut pe fire electrice stradale, pe str. Călimănel, în loc.Toplița; intervine SVSU Toplița.

Amintim că judeţul Harghita se află sub incidenţa unui Cod Portocaliu meteo, până vineri dimineaţă, fiind prognozate intensificări ale vântului (rafale de 70…90 km/h și izolat de peste 100 km/h), vijelii puternice, grindină de medii dimensiuni, frecvente descărcări electrice și averse torențiale (în intervale scurte de timp, de 1 până la 3 ore, cantitățile de apă vor fi de 30…40 l/mp și izolat peste 50…60 l/mp).

*****

Actualizare:

  • Începând cu ora 14:10, DN15- intrare în loc. Borsec, a fost degajat. Se circulă pe ambele sensuri.
  • DN 12C – intrare în loc. Lacu Roșu, a fost degajat. Se circulă pe ambele sensuri.

***

Imagine intervenție Lunca Bradului, jud.Mureș

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy