Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

UDMR-ii au altă găselniță: Crucea din cimitirul Valea Uzului este acuzată a fi ”legionară” și depun sesizare la Elie Wiesel

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat pentru Digi24.ro că i-a cerut, marți, premierului Viorica Dăncilă, în cadrul întrevederii pe care au avut-o la Guvern, retragerea de către ministrul Culturii a avizului dat pentru ”valoarea artistică” a crucii de piatră instalată în cimitirul Valea Uzului. Crucea este acuzată a fi ”legionară”. 

”Săptămâna trecută domnul ministru Breaz a dat un aviz pentru valoarea artistică a crucii. Eu i-am spus doamnei Dăncilă că vom sesiza Institutul Ellie Wiesel, pentru că aceea este o cruce legionară”, a explicat Kelemen Hunor.

Trebuie să se retragă avizul de urgență, a precizat președintele UDMR, adăugând că premierul Viorica Dăncilă i-a dat asigurări că va analiza subiectul.

Întrevederea dintre șeful UDMR și Dăncilă a avut loc la solicitarea liderului maghiar.

aviz-favorabil-VU-2
avizul dat de ministrul Culturii. sursa neuerweg.roLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *