Cum să cumperi Bitcoin în 2023?

0

Articol disponibil în: Română

Există numeroase povești create în jurul bitcoin, însă un lucru cert este faptul că aceasta a avut un parcurs ascendent în lumea investițiilor, iar astăzi este de departe, cea mai cunoscută și mai utilizată monedă digitală din lume. Dacă vorbim însă despre prima apariție a acestei monede ar trebui să ne întoarcem înapoi în timp, în anul 2009. Deși la început a fost privită cu scepticism, moneda reușit în timp să câștige încrederea oamenilor și a celor interesați de domeniul financiar. Dar ce este de fapt bitcoin și care sunt principiile pe baza cărora funcționează?

În termeni simpli, bitcoinul este o monedă digitală descentralizată, care este folosită în scopul efectuării unor tranzacții la nivel global fără implicarea unei alte entități. Astfel, plățile cu bitcoin nu sunt guvernate de nici o instituție bancară și de nici un guvern de stat. Deși nu există reglementări stricte sau constrângeri din partea unei a treia părți, plățile bitcoin sunt procesate printr-o rețea privată de calculatoare care sunt conectate la rândul lor printr-un program comun. Tranzacțiile sunt înregistrate într-un blockchain, într-un calculator care ulterior actualizează și informează toate conturile.

Scurt istoric Bitcoin

Rețeaua Bitcoin fost înființată pe 3 ianuarie 2009, odată cu emiterea primelor 50 de bitcoini în ceea ce este astăzi cunoscut sub numele de „bloc de geneză” sau „bloc 0”. De-a lungul anilor, Bitcoin a cunoscut o evoluție semnificativă, însă dacă ar trebui să menționăm câteva dintre cele mai celebre momente în care moneda fost în centrul discuțiilor publice, trebuie să enumerăm prima tranzacție în lumea reală, când un american a plătit 10.000 de bitcoini pentru două pizza, în anul 2010. Câțiva ani mai târziu, în decembrie 2017, prețul unui singur bitcoin a ajuns la aproape 20.000 de dolari, iar în anul 2022, valoarea acestuia era estimată la 60.000 de dolari.

Cu o creștere atât de spectaculoasă, nu este de mirare faptul că în timp nu doar oamenii, ci și companiile au început să capete încredere în această criptomonedă, iar astăzi, peste 100.000 de branduri din lume recunosc și acceptă bitcoin ca fiind o formă de plată eligibilă.

Platforme de trading Bitcoin

Odată cu popularizarea criptomonedelor, oamenii au început să aibă din ce în ce mai mare nevoie de un mediu cât mai sigur de tranzacționare și pentru asta au apărut platformele de trading bitcoin. Acestea nu numai că îți permit să cumperi bitcoin, dar îți facilitează procesul de păstrare și de tranzactionare a monedelor, astfel încât banii tăi digitali să fie în același loc până în momentul în care vrei să îi folosești. Tradesilvania este o asemenea platformă, care îți oferă un mediu sigur prin care să poți face tranzacțiile, iar dacă îți dorești să prinzi un preț bun pentru bitcoin, aici îl vei găsi în mod sigur. Este însă foarte important să urmărești piața pentru că doar în acest mod vei putea să faci investiții inteligente.

De ce să cumperi Bitcoin?

Deși de-a lungul timpului piața criptomonedelor a trecut prin fluctuații semnificative trebuie să reținem că aceasta s-a redresat de fiecare dată. Bitcoinul este moneda digitală care a revoluționat sistemul și care nu își pierde valoarea, ci din contră aceasta crește de la o zi la alta. Dincolo de faptul că este vorba despre cea mai mare monedă digitală, ultimele actualizări ale domeniului au anunțat că în până la sfârșitul deceniului, se anticipează că valoarea criptomonedei va crește cu peste 5000%, ajungând la un milion de dolari. Mai mult, bitcoin este o monedă lichidă, ușor de achiziționat, care în timp se va transforma într-o investiție avantajoasă pentru tine.

Concluzie

Bitcoin are un potențial revoluționar care este recunoscut astăzi de către majoritatea experților în domeniul financiar. Astfel, dacă privim în spate la trecutul tumultos al monedei digitale, la creșterile semnificative și la evoluția sa este foarte ușor să ne dăm seama de faptul că achiziționarea de bitcoin este o opțiune foarte validă. Mai mult, sistemul de tranzacționare bitcoin este sigur și nu se raportează la instituții publice, motiv pentru care nu există reglementări sau reguli de urmat în acest sens. Totuși, este foarte bine să faci investiții, plăți sau tranzacții prin intermediul unei platforme de trading bitcoin, cum este Tradesilvania, pentru a te putea bucura de securitatea și de toate avantajele pe care aceasta ți le oferă.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy