Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Cum văd maghiarii din Harghita rezolvarea conflictului legat de cimitirul militar din Valea Uzului

Soluționarea legală și pe cale pașnică a conflictului legat de cimitirul militar din Valea Uzului, precum consolidarea dialogului româno-maghiar rămân în continuare obiectivele noastre – este afirmația făcută de Borboly Csaba într-o postare publicată pe blogul său în limba maghiară.

Șeful Consiliului Județean Harghita a realizat o consultare publică printre membrii comunității maghiare din județ și în urma întrebărilor a rezultat că cei mai mulți respondeți, în proporție de 42%, cred că ar trebui să ținute rugăciuni comune cu românii și maghiarii pentru conciliere, în Piața Libertății din Miercurea Ciuc, cu implicarea preoților.

36% dintre harghitenii de etnie maghiară spun că sunt necesare demonstrații în continuare, 15% sunt de părere că trebuie făcut apel la soluții juridice, iar 7% nu sunt deloc de acord cu organizarea rugăciunii comune.

În calitate sa de președinte al Consiliului Județean Harghita, Borboly Csaba ar fi trebuit să se adreseze și harghitenilor de etnie română în această chestiune care îi privește pe toți deopotrivă. Însă, din moment ce părerea românilor nu a fost solicitată în această consultare, principala întrebare Care este soluția conflictului legat de Cimitirul Internațional din Valea Uzului? rămâne deschisă.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *