Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Dacian Cioloș, desemnat de președinte pentru funcția de prim-ministru

Președintele Klaus Iohannis a susținut o declarație de presă de la ora 18:10. Acesta a anunțat concluziile consultărilor avute astăzi cu liderii partidelor parlamentare pentru desemnarea unui premier și formarea unui nou Guvern.

Astăzi, am avut consultări cu formațiunile parlamentare. În toate discuțiile am reiterat importanța unor chestiuni care trebuie rezolvate indiferent cine guvernează: situația pandemică și situația prețurilor la energie. E foarte important să beneficiem de sumele prin PNRR. Am reiterat importanța pregătirilor pentru iarnă și am subliniat că acestea sunt importante, și cu certurile politice. Formațiunile au venit cu diferite abordări. Eu am reținut o propunere. Am decis să îl desemnez pentru poziția de candidat la funcția de premier pe Dacian Cioloș”.

Dacian Cioloș, propunerea USR-PLUS acceptată de președinte, va urma să încerce să obțină o majoritate.

Președintele Klaus Iohannis mi-a cerut în această seară să formez un nou guvern. Este o onoare și o mare responsabilitate pentru care suntem pregătiți, așa cum am și anunțat încă de la plecarea USR din guvern. Suntem gata să ne asumăm responsabilitatea guvernării și să pornim negocierile cu celelalte partide. Obiectivul nostru este să scoatem România din criză și pentru asta e nevoie de multă responsabilitate din partea tuturor forțelor politice. Vom avea o ședință de Birou Național pentru stabilirea echipei de negocieri și a mandatului de a forma cât mai rapid un guvern. Liniile principale sunt gestionarea pandemiei, explozia prețurilor la energie și reformele din PNRR.”, a declarat Dacian Cioloș.
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *