Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

De ce zburdă serviciile maghiare prin România? Imre Asztalos, primul șef al Serviciului Român de Informații

Imre Asztalos – știți cine este?. Ei bine este primul și adevăratul nume al domnului VIRGIL MĂGUREANU, primul șef al Serviciului Român de Informații!! De ce zburdă serviciile maghiare prin România? Hmmm…Să mă mai mir că serviciile maghiare și-au făcut de cap prin România racolând politicieni la cel mai înalt nivel, acaparând afaceri și înființând partide cu planuri pe termen lung de dezintegrare a României?!. S-a schimbat SRI mult din ’97 dar câte conserve or fi rămas în toate zonele loiale lui Măgureanu și serviciilor maghiare? Acum îi preocupă eliminarea mea sub o forma sau alta… ei bine asta-i doar începutul! Ce-i drept poloniu se mai gasește încă. Succes băieți … – comentariul aparține președintelui CNMR, Alexandru Cumpănașu.

 

Virgil Măgureanu s-a născut la data de 19 martie 1941, în satul Giurtelecu Hododului din comuna Hodod (județul Satu Mare), numindu-se la naștere Imre Asztalos. A urmat cursurile Facultății de Filosofie din cadrul Universității București (1964–1969), obținând titlul de doctor în științe politice la Universitatea București (1978).

După absolvirea facultății a fost cadru universitar de psihosociologie la Academia de Studii Social Politice “Ștefan Gheorghiu” din București (1969-1989). După cum afirmă generalul Ion Mihai Pacepa, Măgureanu a devenit colaborator al Securității interne în februarie 1972 și a fost apoi încadrat în DIE cu grad de căpitan și numele conspirativ „Mihăilă Mihai”. Documentele originale care atestă calitatea sa de ofițer de Securitate se află în arhivele DIE. (…) În 1978, Academia i-a oferit un post de profesor și Măgureanu a cerut conducerii DIE să fie trecut în rezervă. Cererea i-a fost aprobată parțial. A fost trecut în rezervă, dar a fost menținut colaborator. Sarcina lui era să sprijine efortul DIE de a trimite la Academie cadrele sale acoperite fără a le deconspira apartenența la Securitate. Ofițerul de legătură al lui Măgureanu în această nouă poziție a fost generalul Nicolae Ceaușescu, fratele dictatorului, care funcționa ca director de cadre al DIE sub numele conspirativ „Nicu Călin”.

În mai 1989 a fost plasat sub domiciliu forțat la Focșani, fiind angajat ca muzeograf la Muzeul Județean Vrancea, ca urmare a opoziției față de regimul Ceaușescu. În perioada decembrie 1989 – martie 1990 este membru al CFSN și CPUN, participând la 25 decembrie 1989 la procesul soților Ceaușescu de la Târgoviște.

La data de 26 martie 1990, prin Decretul nr. 181, Virgil Măgureanu a fost numit în funcția de director al Serviciului Român de Informații, îndeplinind această funcție până la 25 aprilie 1997, când a demisionat. În paralel, între anii 1994–prezent, predă în calitate de profesor de sociologie politică la Facultatea de Sociologie și Asistență Socială a Universității București.

Sursa: Wikipedia
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.