Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

De miercuri: Măsuri privind controlul la frontiera cu Ungaria a cetățenilor străini, inclusiv din România

Foto: cars.ro

 

La 12 iulie 2020, seful Cancelariei Prim-Ministrului a anunţat noile măsuri dispuse de autorităţile ungare cu privire la intrarea cetăţenilor străini pe teritoriul Ungariei, măsuri ce vor intra în vigoare de miercuri, 15 iulie 2020, de la ora 00.00.

Astfel, a fost elaborată o listă a statelor, pe 3 categorii: zona verde, zona galbenă şi zona roşie.

România a fost inclusă pe listate statelor galbene pentru care se aplică următoarele dispoziţii:

– la intrarea în HU cetăţenii care provin din statele aflate în zona galbenă sunt supuşi examinării medicale; în cazul în care prezintă simptome nu sunt lăsaţi să intre în Ungaria.

– în situaţia în care nu prezintă simptome la examinarea la frontieră, cetățenii străini, inclusiv români, sunt obligati să intre în carantină 14 zile (instituţionalizată sau prin izolare la domiciliu) şi sunt luaţi în evidenţele autorităților sanitare ungare.

– exceptarea de la carantină sau izolare la domiciliu se aplică doar celor care prezintă 2 teste moleculare SARS-CoV-2 negative, în limba maghiară sau engleză, efectuate în ultimele 5 zile înainte de intrarea în HU, la cel puţin 48 de ore diferenţă.

– ministrul de externe împreună cu ministrul de interne ai Ungariei pot decide pentru cetățenii anumitor state vecine cu Ungaria ca cetățenii acestora să poată intra pentru maxim 24 ore în Ungaria, doar pe o raza de maximum 30 de km de la frontieră.

– este de asemenea prevazută posibilitatea intrării în HU a sezonierilor agricoli din ţările vecine

HU, angajatorul ungar având obligaţia transmiterii unui formular electronic pe site-ul politiei ungare cu datele lucrătorilor. Punctele de trecere a frontierei în acest scop se stabilesc de seful IGP HU. Tot prin formular electronic, IPJ şi Poliţia Budapesta pot da derogări în anumite cazuri speciale.

TRANZIT PRIN HU: Persoanele aflate în tranzit se supun controlului epidemiologic, iar dacă nu prezintă simptome pot tranzita, în următoarele condiții:

a) îndeplinesc condițiile de intrare conform Codului frontierelor Schengen.

b) pot demonstra scopul călătoriei, respectiv ţara de destinatie.

c) le este permisă/asigurată intrarea în ţara de destinaţie, respectiv în țara de tranzit vecină cu Ungaria.

Tranzitul are loc doar pe traseele desemnate şi publicate pe site-ul poliţiei ungare, locurile de oprire/odihnă sunt de asemenea desemnate explicit iar părăsirea teritoriului HU trebuie să se facă în maximum 24 de ore.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *