DEFINITIVAT 2022: Rată de promovare de 60.86% și o medie de 10 în județul Harghita, înainte de contestații

0

Articol disponibil în: Magyar Română

  • Rezultate Definitivat 2022:  În județul Harghita, rata de promovare a examenului înainte de contestații este 60.86%. A fost înregistrată o singură medie de 10.

Procentul de promovare din sesiunea 2022 (medii mai mari sau egale cu 8), înregistrat în urma desfășurării probei scrise din cadrul examenului național pentru definitivare în învățământul preuniversitar, este 60.86%, în scădere cu 11.8%, comparativ cu anul trecut (72.66%).

Rezultatele obținute de candidați au fost publicate astăzi, 27 iulie, ora 13:00, de către Ministerul Educației, pe site-ul dedicat.

„Au fost declarați promovați, înainte de înregistrarea și soluționarea eventualelor contestații, 84 de candidați cu medii între 8 și 10. Precizăm că pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să obțină minimum media 8, calculată ca medie ponderată a notelor obținute la toate probele de examen, inclusiv proba scrisă. Nota la proba scrisă are o pondere de 70% în calculul mediei finale, care trebuie să fie de cel puțin 8 (opt) pentru promovarea examenului.

La proba scrisă din această sesiune au fost prezenți 139 de candidați (97.88 %). Dintre aceștia, un candidat s-a retras, nu au fost candidați eliminați pentru fraudă. Nu au fost lucrări anulate în centrele de evaluare.

Astfel, din totalul celor 138 de candidaţi cu lucrări evaluate, 84 de candidați au obținut medii situate pe segmentul 8 – 10. Dintre aceștia, un candidat a fost notat cu 10, iar 12 candidați au obținut medii între 9,50 și 9.99. De asemenea, 54 de candidați au avut medii între 5 și 7,99. Nu au fost candidați cu medii sub 5.”, a informat Inspectoratul Școlar Județean Harghita.

Singura notă de 10 din Harghita a fost obținută de AMBRUS I.. DOROTTYA ( SUSENI) – LIMBA ȘI LITERATURĂ MAGHIARĂ MATERNĂ

Conform calendarului aprobat, contestațiile se depun la centrele de examen până joi, 28 iulie. Rezultatele finale vor fi publicate joi, 4 august.

Cadrele didactice promovate dobândesc dreptul de practică în învățământul preuniversitar, acesta fiind, de altfel, și obiectivul acestui examen național. Prin dobândirea definitivării în învățământ, un cadru didactic depășește stadiul de debutant și poate intra pe o rută ascendentă de profesionalizare.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy