Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Delgaz Grid: 22 milioane de lei investite pentru modernizarea sistemului de distribuție a gazelor naturale din județul Harghita

  • Investiții importante au fost derulate la Odorheiu Secuiesc și Cristuru Secuiesc;
  • În acest an, compania a planificat înlocuirea a peste 20 km de conducte și branșamente de gaze naturale din județ;

 

Alimentarea cu gaze naturale în condiții de siguranță este obiectivul principal al Delgaz Grid, un rol important în realizarea acestuia revenind investițiilor derulate de companie. Astfel, sistemul de distribuție a gazelor naturale din județul Harghita a fost înlocuit, anul trecut, pe o lungime de 32 km, valoarea totală a acestor investiții fiind de aproape 22 milioane de lei.

 

Investiții importatante pentru modernizarea rețelelor de gaze naturale au fost derulate la Odorheiu Secuiesc, unde au fost înlocuiți aproximativ 26 km de conducte și branșamente de gaze naturale și la Cristuru Secuiesc, unde au fost înlocuiți aproape 6 km de rețea. La Miercurea Ciuc au fost realizate lucrări de modernizare a stației de reglare măsurare a presiunii gazelor naturale (SRM) amplasată pe strada Toplița.

Totodată, sistemul de distribuție a gazelor naturale din județul Harghita a fost extins cu circa 4 km pentru racordarea de noi consumatori.

 

Investițiile în modernizarea sistemului de distribuție reprezintă o prioritate și în acest an, în județul Harghita fiind programate investiții de 19,6 milioane de lei pentru înlocuirea a peste 20 km de conducte și branșamente. La Odorheiu Secuiesc vor continua investițiile, fiind planificate înlocuiri de conducte și branșamente în lungime de circa 17 km, iar alte lucrări sunt programate la Miercurea Ciuc (3,2 km).

 

De asemenea, anul acesta compania va efectua demersurile necesare pentru realizarea noului sistem de distribuție a gazelor naturale care va alimenta localitatea Toplița și care va avea o lungime estimată de 33 km. Investiția este finanțată în proporție de 50% de către Delgaz Grid.

 

Despre Delgaz Grid

Delgaz Grid, compania de distribuție din cadrul Grupului german E.ON, operează o reţea de gaze naturale de peste 23.000 km în 20 de judeţe din partea de Nord şi de Vest a României (Cluj, Bistrița Năsăud, Maramureș, Satu Mare, Sălaj, Timiș, Arad, Bihor, Caraș-Severin, Hunedoara, Mureș, Sibiu, Alba, Harghita, Iași, Botoșani, Vaslui, Suceava, Neamț şi Bacău) şi o reţea de electricitate de peste 82.000 km în şase judeţe din Moldova: Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava şi Vaslui. De la intrarea pe piaţa locală, in anul 2005, E.ON a investit circa 1,8 miliarde de euro în principal pentru modernizarea reţelelor de gaze şi electricitate şi a virat către stat impozite şi taxe de circa 2,5 miliarde de euro.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *