Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Delgaz Grid a investit, anul trecut, peste 25 milioane de lei în județul Harghita, pentru modernizarea rețelei de gaz

  • Cele mai ample lucrări s-au desfășurat în Odorheiu Secuiesc;
  • În acest an, compania continuă investițiile, circa 5 milioane de lei fiind prevăzuți pentru înlocuirea de conducte și branșamente;

 

Delgaz Grid a derulat, anul trecut, în județul Harghita, mai multe proiecte de investiții în valoare de peste 25 milioane de lei în principal pentru modernizarea sistemului de distribuție a gazelor naturale, pe o lungime de aproximativ 21 de kilometri. Cele mai ample proiecte de investiții de înlocuire a conductelor și branșamentelor de gaze naturale s-au derulat în municipiul Odorheiu Secuiesc (18 km), totodată, lucrări de investiții fiind realizate și în Miercurea Ciuc.

Prin proiectele derulate compania urmărește creșterea calității serviciilor, în ceea ce privește continuitatea și siguranța serviciului de distribuție a gazelor naturale, precum şi a numărului clienților racordați la rețea pentru a beneficia de gaze naturale. În acest scop, reteaua a fost extinsă anul trecut cu circa 6 kilometri.

Pentru acest an, în județul Harghita, compania a prevăzut investiții de aproximativ 5 milioane de lei, pentru înlocuirea de conducte și branșamente de gaze naturale în Odorheiu Secuiesc și în Tușnad.

Delgaz Grid a investit, în anul 2021, în distribuția de gaze naturale din întreaga zonă de responsabilitate, peste 330 de milioane lei, în special pentru modernizarea a 310 kilometri de conducte și branșamente gaz, rețeaua de distribuție fiind extinsă cu 575 de kilometri. Totodată, anul trecut, în parteneriat cu autoritățile locale au fost înființate 5 noi distribuții de gaze naturale și au fost modernizate 6 stații de reglare măsurare a gazelor naturale.

Delgaz Grid, compania de distribuție din cadrul Grupului german E.ON, operează o reţea de gaze naturale de 24.000 km în 20 de judeţe din partea de Nord şi de Vest a României (Cluj, Bistrița Năsăud, Maramureș, Satu Mare, Sălaj, Timiș, Arad, Bihor, Caraș-Severin, Hunedoara, Mureș, Sibiu, Alba, Harghita, Iași, Botoșani, Vaslui, Suceava, Neamț şi Bacău) şi o reţea de electricitate de  82.300 km în şase judeţe din Moldova: Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava şi Vaslui. De la intrarea pe piaţa locală, in anul 2005, E.ON a investit circa 1,9 miliarde de euro în principal pentru modernizarea reţelelor de gaze şi electricitate şi a virat către stat impozite şi taxe de circa 2,7 miliarde de euro.

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.