Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Deputatul BIRÓ Rozália-Ibolya, UDMR, aleasă președinte al Comisiei pentru politică externă

BIRÓ Rozália-Ibolya, deputat UDMR în Parlamentul României, a fost aleasă președinte al Comisiei pentru politică externă pentru mandatul 2016-2020. Din comisie mai face parte și KORODI Attila, ales  deputat în circumscripţia electorală nr.21 HARGHITA.

BIRÓ Rozália-Ibolya a fost senator în perioada 2012-2016, perioadă în care a fost președinte al Comisiei pentru drepturile omului, culte şi minorităţi. Puteți vedea inițiativele legislative din acest mandat aici.

Atribuțiile Comisiei pentru politică externă din cadrul Parlamentului sunt: probleme şi programe de politică externă a României; dialogul bilateral cu comisiile similare ale parlamentelor altor state şi ale organismelor parlamentare internaţionale; avizarea tratatelor, conventiilor şi altor instrumente internaţionale la care aderă România; audierea persoanelor propuse a fi numite în functia de ambasador al României în străinătate, în urma căreia dă un aviz consultativ.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.