Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Deschidere aniversară TIFF la Miercurea Ciuc și Toplița – „Dineu cu vecinii de sus”, în premieră vineri, 23 iulie

Spectatorii din Miercurea Ciuc și Toplița se vor bucura de o premieră vineri, 23 iulie 2021, când filmul care deschide oficial Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) la Cluj-Napoca se va vedea simultan și în orașele lor. Evenimentul marchează aniversarea a 20 de ediții ale celui mai mare festival de film din România, comedia spaniolă multi-premiată Dineu cu vecinii de sus (r. Cesc Gay, 2020) fiind proiectată în aceeași zi, simultan, în 20 de localități din țară.

O comedie savuroasă în care două cupluri vecine explorează complexitatea relațiilor moderne, Dineu cu vecinii de sus/ Sentimental/ The People Upstairs (regia Cesc Gay, 2020) îi are în centru pe Julio şi Ana, care sunt împreună de mai bine de 15 ani. Abia dacă se mai privesc, iar certurile au devenit o constantă în relaţia lor. În această seară, Ana i-a invitat la cină pe vecinii de sus. Sunt puţin mai tineri, iar gemetele frecvente ce se aud din apartamentul lor au devenit o sursă de tensiune pentru Julio și Ana. Și ce nu știu gazdele este că această cină se va transforma pe neaşteptate într-un tsunami al emoţiilor.

Filmul a fost nominalizat la cinci premii Goya și are pe afiș vedete spaniole precum Javier Cámara (Hable con ella, La mala educación, de Pedro Almodóvar, serialele The Young Pope și Narcos) și Belén Cuesta (La casa de papel, Parking). Prezentat la TIFF în cadrul secțiunii Focus Spania.

Miercurea Ciuc, Cinema Csíki Mozi –  vineri, 23 iulie, ora  20:00

Biletele, în valoare de 15 de lei, sunt disponibile la casieria cinematografului.

 

Toplița, Cinema Călimani, – vineri, 23 iulie, ora 20:00

Biletele, în valoare de 18 de lei, sunt disponibile la casieria cinematografului.

Masca este obligatorie pe durata proiecției. Evenimentul va avea loc cu respectarea tuturor măsurilor de siguranță necesare în contextul actual.

 

***

Festivalul Internațional de Film Transilvania este organizat de Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc și Asociația Festivalul de Film Transilvania. Ediția a 20-a va avea loc între 23 iulie și 1 august, cu respectarea tuturor măsurilor de siguranță necesare în contextul actual.

Ne puteți urmări pe: tiff.ro | FB: TransilvaniaIFF | InstagramYoutube 

Filme oricând și oriunde pe teritoriul României, pe TIFF Unlimited: unlimited.tiff.ro
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *