Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Dialog muzical „BÚJÓCSKA” cu Sinha Róbert și Danics Dóra

În cadrul programului de educație culturală al Centrului Cultural Județean Harghita, vineri, 26 noiembrie 2021, de la ora 19:00, la Cinematograful din Miercurea Ciuc va  avea loc un recital muzical susținut de solista Danics Dóra și cunoscutul chitarist, Sinha Róbert.
Dr. Prohászka Rád Boróka, docent al Facultății de Științe Socio-Umane Sapientia din Miercurea Ciuc se alătură pentru un dialog muzical plin de emoție.

Danics Dóra, câștigătoare X-Faktor în 2013 a devenit una dintre cele mai cunoscute soliste din Ungaria.
Din 2016 este solista vocală a trupei Cimbaliband, iar în 2020 primește premiul Fonogram în muzică, datorită albumului „Iram”, la conținutul căruia a contribuit cu versuri.
De asemenea, se identifică prin prestații deosebite și în cadrul trupei hard rock/heavy metal, Tengerszem.

Dr. Prohászka Rád Boróka, docent al Facultății de Științe Socio-Umane Sapienția din Miercurea Ciuc, om de științe literare a lansat în acest an cartea „În fiecare poezie dăinuie un cântec”. Intervievați în carte sunt și Danics Dóra și Sinha Róbert.

Sinha Róbert a urmat studiile de chitară clasică la Conservatorul Regal de la Haga.
De-a lungul timpului a susținut spectacole în locuri cu totul speciale, precum: Palatul Culturii din Budapesta, Parlamentul Ungariei, Muzeul Național al Ungariei, dar și în lumea largă, unde amintim: New York, Washinghton, Paris, Amsterdam, Delhi, Bruxxelles, Madrid, Haga, Miami, Phoenix, Bordeaux, Leiden, Zaragoza și Helsinki. A lansat două albume sub tutela Gryllus, „Hangozo”, în 2017 și „Jelenet”, în 2020. Cu Danics Dóra și trupa Tengerszem a colaborat pentru albumul „Képzelgések”. În această perioadă conduce un workshop dedicat artiștilor și interpreților tineri la Miercurea Ciuc, invitat de Școala Populară de Arte Vámszer Géza, susținut de Programul Național de Talente din Ungaria.

Intrarea este liberă și se face pe baza certificatului verde valabil.
Evenimentul se organizează respectând măsurile sanitare obligatorii în vigoare.

Organizatori: Consiliul Județean Harghita, Centrul Cultural Județean Harghita, Oamenii.inspiră

Parteneri: Şcoala Populară de Artă şi Meserii Vámszer Géza
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *