Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Direcția Silvică Harghita: Lemnele de foc s-au vândut cu 80 la sută mai mult față de anul trecut

Odată cu începerea sezonului rece, aprovizionarea cu lemn de foc devine esențială pentru populația care se încălzește cu acest tip de combustibil. Se taie doar lemn de foioase, care are putere calorică mult mai mare decât lemnul de rășinoase, explică pădurarii, potrivit radiomures.ro.

Directorul Direcției Silvice Harghita, Cătălin Mutică a confirmat că 2018 este un an cu ofertă mult mai bogată în lemn de foc pentru populație, la un preț de 130 de lei pe metrul cub:

”Direcția Silvică anul acesta a vândut la populație, în jur de 1500 de metri cubi, cu 80 la sută mai mult față de anul 2017. Nu e o cifră care să acopere necesarul de lemn pentru populația unui județ, dar Romsilva are o suprafață foarte mică de pădure de stat în Harghita, față de alte alte județe, sub 10 la sută. Marea majoritate a populației se aprovizionează cu lemn de foc din propietăți particulare și de la unitățile administrativ teritoriale, fiindcă și primăriile au programe de aprovizionare a populației cu lemn de foc.”

Odată cu modificarea, din vară, a Codului Silvic, direcțiile silvice au dreptul să taie mai mult lemn, până la 30 la sută, inainte de modificarea legii aveau dreptul de a tăia aproximativ jumătate din cantitate.
Romsilva a livrat direct populației, în primele 10 luni un volum mai mare cu 30% decât volumul total oferit pe parcursul anului trecut.

dolinex


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *