(DOCUMENT) LISTA țărilor cu risc epidemiologic, actualizată (27 mai)

0

Articol disponibil în: Magyar Română

CNSU a actualizat joi, 27 mai, lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat.

Conform Hotărârii de Guvern publicată joi, 27 mai, nu vor intra în carantină cei care au trecut prin boală în urmă cu 15-90 de zile și au documente medicale pentru a dovedi acest lucru.

Scutirea de carantină se aplică și pentru copiii sub 3 ani, fără condiții, și pentru cei cu vârste între 3 și 16 ani, dacă au un test COVID negativ.  De asemenea, vor fi scutite de carantină și persoanele care stau mai puțin de 3 zile pe teritoriul României.

Important! Marea Britanie rămâne în zona galbenă, deși are o incidență scăzută a cazurilor de COVID, asta din cauza tulpinii indiene a SARS-CoV2, mult mai contagioasă.

Marea Britanie care în mod normal, pe baza incidenței, s-ar afla în zona verde va fi considerată ca fiind în zona galbenă, ceea ce înseamna că trebuie să vină cu test sau să fie vaccinați, asta din cauza prezenței unei tulpini cu răspândire rapidă.”, a precizat secretarul de stat Raed Arafat.

  • Clasificarea țărilor în funcție de incidență poate fi vizualizată AICI
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy