Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

(DOCUMENT) Starea de alertă a fost prelungită. Unele restricții vor fi relaxate

Guvernul a prelungit pentru încă 30 de zile starea de alertă instituită pe teritoriul României, începând cu data de 13 mai.

Noua hotărâre prevede și relaxarea unor măsuri existente acum.

Vor fi permise organizarea de evenimente-test. Este vorba despre evenimentele sportive sau culturale/artistice cu depășirea capacității de 50%. Accesul va fi permis însă persoanelor care sunt vaccinate, au un test negativ de COVID-19 sau au trecut prin boală, în ultimele 90 de zile dar nu mai puțin de 15 zile.

De asemenea, a fost eliminată și restricţia privind participarea la pelerinaje religioase sau procesiuni. Se vor putea organiza atât procesiuni, cât și pelerinaje religioase, cu respectarea măsurilor de protecție și distanțare.

Condiții pentru participarea la evenimente sportive-pilot:

  • competițiile sportive se pot desfășura cu participarea spectatorilor, doar ca evenimente test/pilot cu aprobarea CNSU pe baza propunerii Ministerului Tineretului și Sportului și cu avizul Ministerului Sănătății, participarea fiind permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate, se află în perioada cuprinsă între a 15 și a 90 a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2 sau prezintă rezultatul unui test RT-PCR, nu mai vechi de 72 de ore, sau a unui test antigen în condițiile stabilite prin metodologia aprobată prin ordin comun al Ministerului Tineretului și Sportului și Ministerului Sănătății.

Condiții pentru participarea la evenimente culturale/artistice-pilot:

  • activitatea cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte, se poate desfășura cu participarea publicului peste 50% din capacitatea maximă a spațiului, doar ca evenimente test/pilot cu aprobarea CNSU pe baza propunerii Ministerului Culturii și cu avizul Ministerului Sănătății, participarea fiind permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate, se află în perioada cuprinsă între a 15 și a 90 a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2 sau prezintă rezultatul unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore, în condițiile stabilite prin metodologia aprobată prin ordin comun al Ministerului Culturii și Ministerului Sănătății.

Decizia de prelungire a stării de urgență este reglementată prin Hotărârea de Guvern nr. 26 din 10.05.202 și poate fi consulta AICI
Toate măsurile ce reglementează starea de alertă pot fi consultate în documentul de AICI
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *