Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Doi scriitori români, printre participanții la cea de-a zecea ediție a Premiului Uniunii Europene pentru Literatură

Cu ocazia aniversării celei de-a zecea ediții a Premiului Uniunii Europene pentru Literatură  (EUPL), a fost lansată o competiție specială, adresată câștigătorilor edițiilor precedente.

Treizeci și sase de scriitori laureați s-au înscris în competiția de scriere creativă „O poveste europeană: Câștigătorii EUPL descriu Europa” (A European Story: EUPL Winners Write Europe), rezultatul acesteia reprezentând o culegere disponibilă online.

Printre participanții la această competiție s-au numărat Ioana Pârvulescu, câștigătoare EUPL în 2013, cu romanul Viața începe vineri și Claudiu Mihail Florian, laureat al premiului în 2016, cu opera autobiografică Vârstele jocului. Strada Cetății.  Operele înscrise în noua competiție sunt:  O voce / A voice, scrisă de Ioana Pârvulescu în limba română și tradusă în limba engleză de Mihnea Gafița și Moștenirea / Die Erbschaft / The Inheritance, scrisă de Claudiu M. Florian în limba germană, autotradusă în limba română și tradusă în limba engleză de Alice Tetley-Paul.

Câștigătorii diverselor categorii de premii (Premiul juriului, Premiul Membrilor Parlamentului European, Premiul publicului cititor și o mențiune pentru Anul European al Patrimoniului Cultural) vor fi anunțați în cadrul unei ceremonii speciale ce va avea loc la Viena, în data de 6 noiembrie 2018, în contextul Președinției Austriei la Consiliul UE.

Toți cei interesați pot vota nuvela favorită până la data de 21 octombrie 2018, la adresa http://anniversary.euprizeliterature.eu/vote.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.