Donaţii de peste 350.000 de lei pentru romii din Miercurea Ciuc afectaţi de incendiul din luna ianuarie

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Asociaţia Caritas Alba Iulia informează că donaţii în valoare de peste 350.000 de lei au ajuns în ultimele trei luni pentru ajutorarea romilor din Miercurea Ciuc, afectaţi de incendiul care le-a distrus locuințele în luna ianuarie.

Donațiille bănești strânse de Asociația Caritas Alba Iulia provin de la persoane fizice, companii, evenimente caritabile și colecte bisericești.

„Astfel în beneficiul victimelor au fost colectate în total 351 516,42 lei, din care o parte semnificativă, adică 265 985,87 lei, a fost donată în bisericile din Arhidieceza Romano-Catolică de Alba Iulia la apelul Excelenței Sale Arhiepiscop dr.  Kovács Gergely. În plus, s-au primit donații și în natură: alimente în valoare de 78.573 lei, iar îmbrăcăminte în valoare de 9 867 lei, care le-au fost distribuite victimelor.”, se menționează într-un comunicat al Asociaţiei Caritas Alba Iulia.

Majoritatea donațiilor bănești, 248 866 lei, au fost cheltuite de Caritas pentru îngrijirea și hrănirea celor nevoiași. În timp ce,  la început,  260-290 de persoane luau masa zilnic în sala de sport, după ce unii s-au mutat înapoi, în bucătăria Casei Jakab Antal au fost pregătite micul dejun, prânzul și cina pentru 130-115 de persoane, în mod regulat.

Restul de 102 650,42 lei vor fi folosiți de Asociația Caritas Alba Iulia pentru activitățile sociale, educaționale și ocupaționale acordate pentru familiile cazate în sala de sport.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy