Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Două incendii stinse de pompierii harghiteni, la Odorheiu Secuiesc și Gheorgheni

O pondere de 80% din totalul intervențiilor, înregistrate în ultimele 24 de ore, a constat în acordarea asistenței medicale de către echipajele SMURD ( 9 cazuri din totalul de 11 situații de urgență gestionate).

De asemenea, pompierii salvatori au acționat pentru localizarea și stingerea a 2 incendii.

Astfel, ieri după-amiază, 4 echipaje de stingere din cadrul Detașamentului de Pompieri Odorheiu Secuiesc, în cooperare cu SVSU Brădești, Satu Mare și Mugeni, au acționat pentru localizarea și stingerea unui incendiu, izbucnit la spațiile unei anexe, constând din garaj, depozit, bucătărie de vară, centrală termică, în municipiul Odorheiu Secuiesc, strada Solymossy. În momentul sosirii forțelor de intervenție, incendiul se manifesta generalizat la întreg acoperișul anexei, pe o suprafață de aproximativ 180 mp, cu pericol de propagare la alte clădiri din imediata proximitate. În jurul orei 16.00, incendiul a fost localizat, pompierii înlăturând pericolul extinderii flăcărilor la construcțiile din vecinătate, iar în jurul orei 21.25 au fost stinse ultimele focare, aceștia acționând pentru înlăturarea efectelor negative ale evenimentului. În urma producerii incendiului, a cărui cauză probabilă a constituit-o un conductor electric defect sau neizolat corespunzător, au ars cca. 180 mp șindrilă bituminoasă, structura din lemn a acoperișului și tavanului pe cca. 80 mp, lambriu, lemn, mobilier, textile, îmbrăcăminte, marfă artizanat, cca. 200 kg alimente mixte. S-au degradat aprox. 180 mp tablă metalică, 2 lăzi frigorifice, articole uz sportiv, un generator electric, un calculator, un sistem de supraveghere, unelte, scule, 2 uși de garaj metalice, centrală termică, 3 panouri solare. S-au salvat şi protejat, în urma intervenţiei prompte, bunuri materiale în valoare de 2.700.000 lei, pierderile materiale fiind evaluate la 700.000 lei.
Din fericire, nu au existat persoane rănite.

Tot ieri după-amiază, pompierii militari din cadrul Detașamentului Gheorgheni au intervenit pentru localizarea și lichidarea unui incendiu produs în dormitorul unei locuințe, situată pe strada Câmpului, în municipiul Gheorgheni. Ajunși la locul solicitării, pompierii au constatat că ardeau mobilierul și articole de îmbrăcăminte din dormitor, cu pericol de propagare la întreaga casă. Pe timpul misiunii de stingere, colegii noștri paramedici SMURD au acordat îngrijiri medicale unei persoane cu probleme psihice, care a suferit un atac de panică, ulterior aceasta fiind transportată la spital.
Salvatorii au localizat rapid flăcările și au lichidat incendiul, în mai puțin de o oră, în limitele găsite.

În continuare, pompierii salvatori harghiteni rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.

  • COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICELasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.