Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Echinocţiul de toamnă 2021. Toamna astronomică începe astăzi, 22 septembrie

Astăzi, 22 septembrie, are loc echinocţiul de toamnă. Acesta se va produce  la ora 22:21 (timp legal românesc), potrivit site-ului www.astro-urseanu.ro.

Începând de la această dată, durata zilelor va continua să scadă, iar cea a nopţilor să crească, până la data de 21 decembrie, când va avea loc solstiţiul de iarnă.

La echinocţiu ziua este egală cu noaptea sau, în termeni ştiinţifici, Soarele trece prin punctul autumnal, din emisfera nordică în cea sudică. Acest moment marchează începutul toamnei astronomice.

Termenul echinoţiu are o origine latină, însemnând „aequus”(egal) şi „nox”(noaptea). „Zenitul” este punctul  în care se va afla Soarele pentru locuitorii de la ecuator în momentul echinocţiului. La latitudinile tarii noastre, in aceste zile Soarele va culmina la amiaza la o înălțime medie de 45 grade, ceea ce reprezintă jumătatea distanței unghiulare dintre zenit si orizont.  Soarele va răsări cu exactitate din est și va apune la vest.

Ideea este că toamna a venit cu adevărat şi trebuie să ne obişnuim din nou cu ideea că ziua e mai scurtă și Soarele va fi din ce în ce mai scump la vedere.

Să aveţi o toamnă blândă, din toate punctele de vedere!
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.