Echipa de căutare – salvare a vânătorilor de munte harghiteni se antrenează

0

Articol disponibil în: Magyar Română

În garnizoana Miercurea Ciuc s-a desfășurat un exercițiu de pregătire și verificare a echipei de căutare – salvare, aparținând Batalionului 24 Vânători de Munte ”General Gheorghe Avramescu”.

La anunțul că o persoană a fost surprinsă de o avalanșă într-o zonă muntoasă și împădurită, greu accesibilă, militarii echipei de căutare – salvare s-au deplasat pe schiuri până în zona unde a fost semnalată producerea avalanșei, au căutat și localizat victima folosind sondele de avalanșă și au procedat la acordarea primului ajutor. Ulterior, persoana rănită a fost transportată cu ajutorul achiei până într-o zonă accesibilă, pentru a fi preluată și transportată de un echipaj pe snowmobil până la autosanitara sau elicopterul aparținând SMURD.

Obiectivele exercițiului au fost îndeplinite în totalitate, fără incidente, iar lecțiile învățate vor fi de un real folos pentru antrenamentele sau intervențiile viitoare.

Foto: MApN – Adrian Voinea

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy