Echipa Școlii Gimnaziale „Dr. Lukacs Mihaly” din Plăieșii de Jos, locul V în etapa națională a competiției „Prietenii Pompierilor”

0

Articol disponibil în: Magyar Română

180 de prieteni ai pompierilor din județele: Arad, Bacău, Botoșani, Buzău, Harghita, Mehedinți, Neamț, Satu Mare, Sibiu, Teleorman, Timiș și Vâlcea s-au întâlnit în județul Satu Mare.

În perioada 27-30.05.2022, la Baza Sportivă Dinamo din municipiul Satu Mare, s-a desfășurat etapa națională a Concursului cercurilor tehnico-aplicative de elevi „Prietenii Pompierilor”.
La această competiție au participat 18 echipaje (11 de băieți/mixte și 7 de fete) stabilite în baza clasamentului general, întocmit în urma desfășurării etapelor județene.
În conformitate cu regulamentul, organizatorii concursului au fost MEN prin Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare și MAI prin Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Someș” al județului Satu Mare.

Activitățile s-au desfășurat pe parcursul a trei zile:

Sâmbătă 28.05.2022
09.30 – 09.45​- Defilarea echipajelor participante pe traseul Inspectoratul Școlar – Baza Sportivă Dinamo, str. 24 Ianuarie, municipiul Satu Mare;
10.00 – 10.45​- Festivitatea de deschidere a concursului;
10.45 – 11.00​- Întâlnire profesori, arbitri și membrii juriului;
11.00 – 13.00​- Antrenamentul oficial proba ”Ștafeta de 400 de metri cu obstacole”;
14.00 – 16.00​- Antrenamentul oficial proba de îndemânare ” Pista cu obstacole”.

Duminică 29.05.2022
09.30 – 12.00​ – Proba ”Ștafeta de 400 de metri cu obstacole” – Baza Sportivă Dinamo;
15.00 -18.00 ​- Proba de îndemânare ” Pista cu obstacole” – Baza sportivă Dinamo;

Luni 30.05.2022
10.00 – 11.30​- Anunțarea rezultatelor și festivitatea de premiere;

După desfășurarea probelor de concurs clasamentul a arătat astfel:

Fete:
locul I – Școala Gimnazială Brezoi ( județul Vâlcea)
locul II – Liceul Teoretic German Satu Mare
locul III – Școala Gimnazială Girov (județul Neamț)

Băieți/mixt:
locul I – Școala Gimnazială Girov (județul Neamț)
locul II – Liceul Teoretic German Satu Mare
locul III – Școala Gimnazială Brezoi ( județul Vâlcea)

Echipele clasate pe primul loc vor participa la etapa Internațională a concursului ce se va desfășura în Slovenia, în Orașul Celje.
Concursurile internaţionale ale tinerilor pompieri (Prietenii pompierilor) sunt organizate de Asociaţia Internaţională a Serviciilor de Incendiu şi Salvare (CTIF), la care participă echipajele de băieţi/mixte şi de fete câştigătoare ale etapei naţionale din anul premergător ediţiei internaţionale, precum şi profesorii instructori ce asigură directa coordonare a activităţii acestora.

„Echipa Școlii Gimnaziale „Dr. Lukacs Mihaly” din Plăieșii de Jos s-a clasat pe un onorant loc V și a câștigat premiul de Fair Play. Bravo, băieți! Le mulțumim profesorilor coordonatori și șefului SVSU Plăieșii de Jos pentru dăruirea și implicarea în pregătirea cercurilor de elevi. Felicitări și colegilor de la Serviciul Pregătire pentru Intervenție și Reziliența Comunităților pentru implicarea în activitățile desfășurate cu elevii din județul Harghita.”, a transmis de ISU Harghita.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy