A kászonaltízi Dr. Lukács Mihály Általános Iskola csapata V. helyet ért el a „Tűzoltók barátai” verseny országos szakaszán

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Arad, Bákó, Botoșani, Buzău, Hargita, Mehedinți, Neamț, Szatmár, Szeben, Teleorman, Temes és Vâlcea tűzoltóinak 180 barátja találkozott Szatmár megyében.

2022.05.27-30. között a szatmárnémeti Dinamo Sportbázison került sor a „Tűzoltók Barátai” Műszaki-alkalmazott diákköri vetélkedő országos szakaszára.

Ezen a versenyen 18 csapat (11 fiú/vegyes és 7 lány) vett részt a megyei szakaszok alakulását követően összeállított általános rangsor alapján.

A verseny szervezői az előírások szerint a Szatmár Megyei Tanfelügyelőségen keresztül a Tanügyi Minisztérium, a Szatmár Megyei „Somes” Katasztrófavédelmi Felügyelőségen keresztül a Belügyminisztérium.

A verseny próbái után a sorrend a következőképpen alakult:

Lányok:

  1. hely – Brezoi Általános Iskola (Vâlcea megye)
  2. hely – Szatmárnémeti Német Elméleti Líceum
  3. hely – Girovi Általános Iskola (Neamț megye)

Fiúk / Vegyes:

  1. hely – Girovi Általános Iskola (Neamț megye)

2.hely – Szatmárnémeti Német Elméleti Líceum

  1. hely – Brezoi Általános Iskola (Vâlcea megye)

Az első helyezett csapatok részt vesznek a verseny nemzetközi szakaszán, amely Szlovéniában, Celje városában lesz megtartva.

A fiatal tűzoltók nemzetközi versenyeit (Friends of Firefighters) a Nemzetközi Tűzoltó- és Mentőszolgálatok Szövetsége (CTIF) szervezi, amelyen a nemzetközi kiadást megelőző év nemzeti szakaszának győztes fiú/lány és válogatott csapatai vesznek részt, valamint a tevékenységük közvetlen összehangolását biztosító oktatók.

„A kászonaltízi Dr. Lukács Mihály Általános Iskola csapata a megtisztelő 5. helyen végzett és Fair Play díjat nyert. Gratulálunk, fiúk! Köszönjük a koordináló tanároknak és a kászonaltízi önkéntes tűzoltók vezetőjének odaadását és részvételét a diákkörök felkészítésében” – közölte az ISU Hargita.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy