Electrica anunță în perioada următoare o „amplă acțiune” de citire a contoarelor

0

Articol disponibil în: Română

Distribuție Energie Electrică România S.A (DEER)  anunță că va desfășura, în perioada următoare, o amplă acțiune de citire a grupurilor de măsură a energiei electrice în județele Braşov, Sibiu, Mureş, Alba, Harghita şi Covasna.

foto cu caracter ilustrativ

Potrivit unui comunicat al companiei, citirea contoarelor se va face atât cu personal propriu, cât și cu personal de la alte firme contractate: SC Serv H.R. Integral SRL și SC Servelectro Integral SRL.

„Menționăm faptul că, în conformitate cu prevederile legislative în vigoare, potrivit Ordinului ANRE nr. 90 din 17 iunie 2015 privind aprobarea contractelor-cadru pentru serviciul de  distribuție a energiei electrice (cu modificările și completările ulterioare), operatorul de distribuție are obligația să asigure măsurarea energiei electrice, verificarea grupurilor de măsurare, citirea contoarelor şi transmiterea valorilor măsurate către entităţile autorizate să primească aceste date, conform reglementărilor în vigoare.

Totodată, operatorul de distribuţie are dreptul să aibă acces în incinta unde este amplasat locul de consum al utilizatorului, pentru verificarea grupurilor de măsurare, pentru verificarea instalaţiei de racordare, precum şi pentru verificarea respectării prevederilor contractuale. De asemenea, operatorului de distributie trebuie să i se permită accesul, conform programării stabilite de comun acord cu utilizatorul, în incinta unde este amplasat locul de consum al utilizatorului, pentru citirea grupului de măsurare şi pentru efectuarea lucrărilor de operare, mentenanţă, dezvoltare a propriilor instalaţii electrice în folosul utilizatorului.

In conformitate cu  Ordinul ANRE nr. 235/2019 pentru aprobarea Regulamentului  de  furnizare a energiei electrice la clienți finali (cu modificările și completările ulterioare), art.31, clientul final de energie electrică are obligatia să permită accesul reprezentantului operatorului de rețea în scopul de a presta activitatea de întrerupere/reluare a alimentării cu energie electrică la locul de consum, în conformitate cu prevederile legale în vigoare, ori de a monta, demonta, sigila, întreţine, verifica, înlocui sau citi indexul grupului de măsurare, precum şi pentru a întreţine, verifica sau remedia defecţiunile intervenite la instalaţiile aflate în exploatarea operatorului de retea, când acestea se află amplasate pe proprietatea clientului final. Intervalul de timp stabilit de operatorul de rețea pentru  efectuarea activităţii se comunică clientului final în vederea acordării accesului, conform  reglementărilor aplicabile.”, se menționează în comunicat.

Reprezentantul operatorului de rețea are obligaţia să prezinte  clientului final legitimaţia de serviciu şi să comunice motivul pentru care solicită accesul  la instalaţiile electrice aflate pe proprietatea clientului final.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy