Elevii din Odorheiu Secuiesc, implicați în proiectul „Decizii responsabile – oportunități garantate!”

0

Articol disponibil în: Magyar Română

La data de 20 martie a.c., polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității – I.P.J. Harghita au desfășurat activități informativ-preventive dedicate proiectului județean de prevenire a consumului de substanțe psihoactive în rândul tinerilor, intitulat „Decizii responsabile – oportunități garantate!”. Aceste activități au avut loc cu elevii claselor a IX-a și a XII-a de la Liceul Tehnologic „Eötvös József” din municipiul Odorheiu Secuiesc.

În cadrul acestor întâlniri, desfășurate într-o atmosferă interactivă, polițiștii au prezentat informații privind consecințele grave ale consumului de alcool, tutun și droguri asupra sănătății fizice și psihice a tinerilor. Mesajele transmise au captat atenția elevilor, aceștia înțelegând importanța adoptării unui stil de viață sănătos și responsabil.

Un alt aspect important discutat cu elevii a fost modificarea legislației referitoare la consecințele juridice asociate consumului de alcool și droguri la volan, în conformitate cu Legea Anastasia. Polițiștii au subliniat impactul negativ pe care aceste substanțe îl pot avea asupra capacității de concentrare în timpul conducerii, precum și riscurile legale grave asociate încălcării prevederilor legale.

În urma întâlnirii, elevii au realizat mesaje pozitive și motivaționale care promovează un stil de viață sănătos și echilibrat, contribuind astfel la construirea unei comunități mai sigure și mai responsabile.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy