Eveniment Coop&Grow la Miercurea-Ciuc în următoarele trei zile. Despre ce este vorba și cine participă

0

Articol disponibil în: Magyar Română

În perioada 6-8 martie, la Miercurea-Ciuc, va avea loc cea de-a patra ediție a evenimentului Coop&Grow – CLLD&Multifond: Strategii pentru inovare, un bun prilej de întâlnire pentru cei care cred în cooperare, inovație și schimb de idei valoroase.

La acest eveniment vor participa Grupuri de Acțiune Locală din toate colțurile țării, dar și reprezentanți ai Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene, Direcția Generală Dezvoltare Rurală AM PNDR, AFIR – Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, Agenția Erasmus+, OIR PoIDS, CRFIR – Alba Iulia, și Direcția pentru Agricultură Județeană Harghita și OJFIR Harghita

Pentru a afla mai multe, am stat de vorbă cu Georgia Moraru, expert în comunicare la Asociația Grupul de Acțiune Locală Napoca Porolissum, organizator al acestui eveniment.

Cine organizează și care este scopul acestor evenimente și ce se urmărește?

Evenimentul Coop&Grow se află la a patra ediție și este organizat de Federația Națională PRO AGRO și două GAL-uri, unul din Cluj și unul din Bistrița: Grupul de Acțiune Locală Napoca Porolissum și Grupul de Acțiune Locală Lider Bistrița-Năsăud.
Practic este despre GAL-uri, despre inovare, despre strategii inteligente. Practic ajută GAL-urile pentru perioada de implementare, care acum urmează.

Cine ar trebui să fie interesat de aceste evenimente? Cui se adresează?

Aceste evenimente se adresează grupurilor de acțiune locală din țară. Am încercat să ducem Coop&Grow în mai multe locuri din țară: Brașov, Cluj, Târgu Mureș, iar acum am ajuns în Harghita.

Practic am invitat și oficialitățile locale (primării din Harghita). Prima zi este dedicată și lor, vor vorbi despre oportunități de finanțare locală.

Este un bun prilej de discuție, mai ales pentru grupurile de acțiune locală: se întâlnesc, își expun problemele. (riscurile și provocările cu care se confruntă). În plus participă și membri de la Ministerul Agriculturii și Ministerul Fondurilor Europene, AFIR, toți fiind implicați în această implementare de Strategii Locale de Dezvoltare (SDL). Se merge mult pe multi-fond, asta am încercat cu această ediție și cu cea anteriară.

Conform expertului în comunicare Georgia Moraru, aceste evenimente vor continua și în viitor.

Pentru mai multe detalii accesați: Asociației GAL Napoca Porolissum

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy