Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
reclamatie

”Excelsioria” – tabăra pentru copiii merituoși din Harghita și Covasna, amânată din cauza lipsei de finanțare de la guvern

În ultima săptămână din luna august ar fi trebuit să aibă loc prima ediție a Taberei pentru copii ”Excelsoria”, iar 100 de copii merituoși din Harghita și Covasna să se bucure câteva zile de răsfăț și activități, la Bălan. Din păcate, proiectul gândit de către Gheorghe Filip, în parteneriat cu Primăria Bălan, nu a fost aprobat de Guvern și în consecință nu a primit finanțare.

Conceptul axat pe interculturalitate și multiculturalitate nu a avut succes, iar acum inițiatorul speră la o altă sursă de finanțare deși, spune el, este puțin probabil să mai fie organizată tabăra anul acesta. Cu o subtilă dezamăgire în glas, Gheorghe Filip a mărturisit că și acum se întreabă de ce proiectul nu a avut succes, pentru că s-au respectat toate criteriile cerute de comisie.

Gândul frumos de a recompensa copiii care au rezultate bune la învățătură, talete artistice sau performanțe în orice domeniu, aparține purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Județean Harghita, șef al Poliției Bălan, Gheorghe Filip, de această dată în calitate de președinte al Despărțământului ASTRA Covasna-Harghita, Asociaţiunea Transilvană pentru Literatura Română şi Cultura Poporului Român.

”Ideea s-a născut tocmai pentru a spijini pe de-o parte talentul, meritul de la învățătură sau alte performanțe ale copiilor, în diferite domenii, iar pe de altă parte spre a deschide cumva perspectiva unor noi orizonturi copiilor care nu prea le au. Vorbim despre copiii necăjiți, care provin de exemplu din familii dezorganizate, copii care nu au posibilități materiale, dar care au totuși anumite merite”, a dezvăluit Gheorghe Filip.

În tabara care nu se știe sigur când va fi organizată, copiii vor avea parte de o vacanță minunată, în care fiecare zi aduce ceva nou și interesant. De exemplu, una dintre zile va fi dedicată etnografiei și folclorului, prin care se dorește inocularea mândriei de a fi român, bucuria de a se fi născut pe tărâm românesc și de a fi fiu al acestei patrii. Desigur, timp de o săptămână copiii din tabără vor participa la diferite activități interactive, însă nu va lipsi nici partea relaxantă, de spectacol. Organizatorii s-au gândit deja la mai multe surprize.

”Directorul Centrului Cultural al Ministerului Afacerilor Interne, un tip colosal care se bucură de toată prețuirea mea și de prietenie totodată, căci ne cunoaștem de jumătate de viață, mi-a promis că vine aici cu tot ansamblul ministerului ”Ciocârlia”, pentru că s-a gândit, asemeni mie, că s-ar putea bucura suflete nevinovate și minunate de acest lucru. Apoi, ne-am gândit și la un concert, să aducem aici oameni minunați ca Delia sau Smiley. Am luat legătura cu președintele Asociației Polițiștilor Motocicliști, și ar fi urmat ca într-o zi din tabără să mergem în drumeție prin împrejurimile orașului, care are priveliști mirifice, cu 100 de motocicliști – pentru ca fiecare copil din tabără să aibă motociclistul lui”.

Toate aceste planuri frumoase nu se pierd, chiar dacă în vara aceasta nu vor mai căpăta contur. Purtătorul de cuvânt al IPJ Harghita, ne asigură că se va face tot posibilul și anul viitor tabara copiiilor merituoși din Harghita și Covasna va prinde viață.

”Dacă anul acesta nu reușim să organizăm tabăra, anul viitor o vom organiza negreșit! Vrem să aducem în tabără copii inclusiv de la casele de copii, dacă știu să cânte, să danseze, să picteze, au mers la olimpiade sau pur și simplu pentru prezență la ore”.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *