FBI oferă o recompensă de un milion de dolari pentru un hacker din România

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Nicolae Popescu este cel mai căutat român din lume şi al doilea cel mai căutat om din lume. Hackerul, originar din Alexandria, este dat în urmărire generală din anul 2010, iar americanii îl caută din 2012. Bărbatul este căutat pentru mai multe infracţiuni şi suspectat că ar face parte dintr-o schemă complicată de fraudă pe internet, prin care a păcălit mii de oameni.

Potrivit Gândul.ro, românul este căutat de FBI pentru o listă lungă de infracţiuni: complicitate la comiterea infracţiunii de transfer bancar fraudulos, spălare de bani, fals în acte şi uz de fals şi trafic cu mărci înregistrate false.”Nicolae Popescu este căutat pentru posibila sa participare într-o escrocherie sofisticată de fraudă pe internet. În cadrul acestei escrocherii, grupul de infractori aflaţi în România şi în alte părţi din Europa au postat anunţuri pe site-uri de licitaţie de pe Internet pentru vânzarea de produse.Aceste anunţuri conţineau imaginile şi descrierile unor vehicule şi altor obiecte de vânzare, fără ca, de fapt, aceste vehicule şi obiecte să existe în realitate. Pretinzând a fi vânzători, infractorii negociau prin email cu cumpărători neavizaţi din Statele Unite ale Americii” este descrierea infractorului pe site-ul FBI.

În 2014, pe capul românului despre care nu se mai ştie nimic a fost pusă o recompensă de un milion de dolari.

nicolae-popescu-1
Sursa: ZPN

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy