Festivitatea de absolvire a subofițerilor jandarmi, municipiul Gheorgheni

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Joi, 21 decembrie a. c., în centrul municipiului Gheorgheni, a avut loc în premieră festivitatea absolvirii și acordării gradului de sergent major elevilor din cadrul promoției 2016 – 2017, înscriși în cadrul Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi „Petru Rareș” Fălticeni.
Rezultatele obținute de noii jandarmi însumează eforturile conjugate ale școlii susmenționate precum ale Centrului de Perfecționare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Gheorgheni, unde și-au însușit bazele pregătirii inițiale.
La această activitate unică în viața oricărui militar au participat reprezentanți ai Instituției Prefectului județului Harghita și ai celorlaltor instituții publice cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice județene și locale, reprezentanți ai Episcopiei Ortodoxe Române a Covasnei și Harghitei, viceprimarul municipiului Gheorgheni precum și comandanți ai unităților de jandarmi cu care s–a cooperat în vederea instruirii elevilor cât mai aproape de realitățile misiunilor cotidiene ale Jandarmeriei Române. Din partea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române a participat adjunctul Inspectorului General, domnul col. Medvichi Cezar – Ilie. Fanfara militară, indispensabilă în astfel de ocazii deosebite a fost asigurată cu sprijinul Brigăzii 61 Vânători de Munte „General Virgil Bădulescu” din Miercurea Ciuc.
Foștii elevi, acum subofițeri cu drepturi depline ai Jandarmeriei Române, au fost vizibil emoționați de însemnătatea acestui moment, dar cu toate acestea s-au mobilizat exemplar astfel încât activitățile au fost desfășurate în condiții foarte bune. Festivitate de absolvire s-a încheiat cu defilarea Drapelului de Luptă al Centrului de Perfecționare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Gheorgheni și a tuturor subunităților de proaspeți absolvenți, defilare care s-a desfășurat în aplauzele unei audiențe numeroase.

Extras din mesajul ministrului afacerilor interne, Carmen Daniela Dan, pentru absolvenții școlilor de agenți și subofițeri ale Ministerului Afacerilor Interne – decembrie 2018:

Reprezentați o generație de la care avem mari așteptări. Provocările actuale, interne sau externe, sunt dintre cele mai diverse, iar structurile Ministerului Afacerilor Interne sunt chemate să gestioneze, cu inteligență și tact, situații dintre cele mai dificile. Iar cel mai dificil este în stradă, în mijlocul oamenilor, acolo unde veți lucra cei mai mulți dintre dumneavoastră.
Munca în Jandarmerie nu este una ușoară. Acest sistem al ordinii și siguranței publice are valorile și principiile lui, iar dumneavoastră nu sunteți niște simpli angajați la stat, simpli bugetari. Dumneavoastră sunteți de astăzi militari ai statului român. Iar pentru a ocupa această demnitate ați depus un jurământ care vă obligă. Nu față de șefii dumneavoastră vremelnici, ci față de țară și față de români.
Mulți dintre dumneavoastră sunteți la o vârstă fragedă – ați terminat liceul și ați intrat direct în aceste școli. Nu are nimeni așteptarea ca începând de mâine să înțelegeți cultura organizațională a instituțiilor în care veți ajunge. Dar ceea ce ne dorim să știți deja este că aveți o responsabilitate uriașă, a siguranței cetățenilor.
Am speranța că alegerea voastră nu a vizat un loc călduț de muncă, pentru că nu veți găsi așa ceva! Veți găsi în schimb echipe de oameni dedicați profesiei, echipe de camarazi și de profesioniști de la care veți avea de învățat. Fiți modești, dar curioși! Fiți ambițioși și nu vă pierdeți optimismul specific vârstei!
Pentru că suntem în preajma Crăciunului, vă doresc tuturor sărbători fericite și un an nou cu sănătate și împliniri pe toate planurile! Felicitări pentru absolvire și mult succes în misiunile viitoare!”

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy