Finalizarea proiectului „Digitalizarea procedurilor administrative la Primăria Miercurea-Ciuc”. Aproape un milion de pagini digitalizate

0

Articol disponibil în: Magyar Română

O mare parte a documentelor create în urma activității Primăriei municipiului Miercurea-Ciuc din ultimii zece ani este acum disponibilă în format digital. În ultima perioadă, 918.743 de pagini de documente au fost transferate din arhiva fizică și în arhiva digitală, în cadrul proiectului „Digitalizarea procedurilor administrative la Primăria Miercurea-Ciuc”.

Nu ne oprim aici!” – a subliniat primarul Korodi Attila în cadrul unei conferințe de presă organizată în arhivele primăriei, altfel închise publicului. După cum a explicat, instituția se află la finalul unui proiect care va permite cetățenilor să utilizeze serviciile primăriei cu ajutorul oricărui dispozitiv digital. În spatele acestui sistem trebuie construit un set complex de proceduri și o bază de date digitală.

O parte din digitalizarea documentelor a fost realizată de o firmă externă specializată, SRGM Garanții Mobiliare SRL, care a scanat un total de 586 742 de pagini între 16 august și 23 octombrie 2023, în principal documente de dimensiuni mari (A0, A1, A2, A3), indexându-le și adăugând metadate pentru o căutare ușoară.

În plus, personalul primăriei a participat, de asemenea, la procesul de retrodigitalizare, digitalizând un total de 337 258 de pagini de documente. Munca lor a fost susținută de echipamentele (două calculatoare desktop, un scaner color de mare viteză și un scaner de format mare) achiziționate în cadrul proiectului.

Documentele digitalizate acoperă o gamă largă de tipuri de documente: hotărârile consiliului local, dispoziții ale primarului, autorizații de construire, certificate de urbanism, documente de finanțe publice și contabile, documente de proiectele derulate  și de investițiile realizate din 2013 până în 2022, etc. – a declarat Wohlfart Rudolf, secretarul general al primăriei.

După cum se știe, în cadrul proiectului „Digitalizarea procedurilor administrative la Primăria Miercurea-Ciuc”, finanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capacitate Administrativă, a fost implementat și certificat sistemul de management al calității ISO 9001:2015, a fost digitalizată o parte din arhiva fizică și a fost implementat sistemul informatic integrat.

În curând mutăm în spațiul online o anumită parte a serviciilor noastre și punem la dispoziția cetățenilor un sistem digital de servicii, ceea ce presupune și un proces important de transformare și învățare în interiorul insituției” – a conchis primarul.

  • informații și foto furnizate de Biroul de presă al Primăriei municipiului Miercurea Ciuc
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy