Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Firmele care vor fi controlate de ANAF începând cu luna aprilie

anaf

Începând cu luna aprilie, ANAF a anunțat o serie de controale fiscale, în vederea verificării legalității și conformității declarațiilor fiscale, corectitudinii și exactității stabilirii bazelor de impozitare pentru taxa pe valoarea adăugată și în special a impozitul pe profit aferent anului 2016,  pentru toate categoriile de contribuabili, din toate domeniile de activitate economică, pentru care termenul de depunere a Declarației 101 privind impozitul pe profit datorat pe anul 2016, este data de 27 martie 2017.

Conform profit.ro, ANAF își schimbă abordarea acțiunilor de control fiscal. Acestea se vor desfășura în urma unei analize de risc. În urma rezultatelor obținute, ANAF va selecta firmele care vor fi ținta controalelor începând din luna aprilie, fiind vizate în principal cele care raportează date neconcordante cu informațiile pe care inspectorii ANAF le au deja.

„Activitatea de inspecție fiscală este o activitate continuă, orientată spre verificarea contribuabililor în baza analizei de risc și pe cale de consecință, inclusiv verificarea contribuabililor, care vor depune Declarația 101 privind impozitul pe profit până pe data de 27 martie, se va face strict cu respectarea regulilor procedurale ale inspecției fiscale”, precizează ANAF.


Sursa: ZPN
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.