Firmele și persoanele fizice ar putea primi decizii pentru plata asigurărilor de sănătate neachitate în ultimii patru ani

0

Articol disponibil în: Română

contributii-sanatate

În 2012 s-a decis ca plata asigurărilor de sănătate să se facă la ANAF. Însă baza de date nici acum nu a fost transferată de la Casa de Asigurări de Sănătate către ANAF. Există posibilitatea ca în 2017 firmele și persoanele fizice să primească decizii pentru plata unor sume foarte mari pentru asigurările de sănătate.

Contribuabilii care vor primi decizii de plată, au un termen de 60 de zile de la comunicarea deciziei de impunere, pentru a-și achita atât diferențele de impozit cât și diferențele la contribuția de sănătate. După expirarea acestui termen se vor aplica dobânzi și penalități de întârziere.

În anul 2017 se apropie termenul de prescripţie şi ANAF n-o să depăşească acest termen, fiindcă ar însemna nişte pierderi la bugetul de stat. Cum o bună parte dintre persoanele fizice autorizate vor avea dificultăţi serioase în a plăti asigurările de sănătate restante, ANAF ar trebui să eşaloneze pe o perioadă ceva mai lungă de timp şi nu doar cele 60 de zile pe care le are orice contribuabil să plătească impozitele.

 


Sursa: ZPN

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy