Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Folk Călimănel – „copiii” preotului Petru Cătinean au făcut senzație la „Românii au talent”

În Vinerea Mare, „Românii au talent” a revenit cu o ediție încărcată de emoții.

Pe scena emisiunii a urcat și  grupul „Folk Călimănel”, „copiii” părintelui Petru Cătinean, de la Parohia Ortodoxă din Călimănel,  municipiul Toplița. Copii au reușit să răspândească multă voie bună și bucurie, reușind să cucerească atât publicul, cât și juriul.

Copiii participă la activități educaționale la biserică de 10 ani. Intenția părintelui Petru Cătinean a fost de a-i scoate pe copii din calculator și a-i învăța să interacționeze și să iubească tot ce au în jur. Pentru că așa îl găsești pe Dumnezeu, prin bucurie.

E prima dată când iese cu copiii mai departe de nivelul local.

În fiecare an fac tabere, stau în jurul focului. Toată muzica e legată de felul lor de a fi. Oriunde merg sunt cu chitara după ei, fie că merg să privească cerul pe munte, fie că merg să picteze, oriunde. Cântă toți la biserică, duminică de duminică. Le place să interacționeze cu natura. Îi învață chiar și astronomie, preotul spune că și acolo poți vedea urme din mâna lui Dumnezeu

Totul a început de la o chitară dată din mână în mână, iar acum a ajuns la peste 50 de copii care trec pe la el.

Andi, Andra, Dragoș și Bobo  a răsplătit grupul „Folk Călimănel”cu o calificare mult visată în următoarea etapă.

Mai multe detalii, în materialul video atașat mai jos (sursa video: Centrul Socio-Educațional Călimănel) :
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.