A fost votat la Bruxelles proiectul de aviz elaborat de Borboly Csaba

0

Articol disponibil în: Magyar Română

La cea de a 127-a ședință plenară a Comitetului Regiunilor care a avut loc la data de 31 ianuarie, Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita, în calitate de raportor a prezentat proiectul de aviz intitulat Promovarea, în cadrul directivelor UE privind natura, a coexistenței cu specii care generează conflicte.

rapRaportul întocmit din proprie inițiativă cuprinde propuneri cu privire la aplicarea directivelor de mediu în vederea restabilirii echilibrului între activitatea umană și speciile care generează conflicte, în scopul prevenirii conflictelor și a daunelor.

 

„În scopul aplicării directivelor este important a se conștientiza că viața umană are prioritate, iar speciile protejate reprezintă o valoare morală atât pentru statele membre, cât și pentru Europa”, a spus Borboly Csaba în cadrul ședinței plenare.

„Acele țări în care sunt prezente carnivorele mari îl susțin pe Borboly Csaba și am reușit să schimbăm opinia și a acelor persoane care au respins instinctual proiectul de aviz. Este vorba, cu precădere de reprezentanții acelor țări unde nu mai sunt carnivore mari” – a adăugat Csák László.

„Prin intermediul acestui raport s-a reușit la Bruxelles scoaterea de pe așa-zisa linie moartă a aspectelor referitoare la coexistența dintre om și carnivorele mari. Acesta poate fi socotit și un apel către instituțiile guvernamentale române care duc o politică de struț în ceea ce privește daunele provocate de ursul brun”, a declarat Lakatos Dorottya colegă în cadrul biroului de analiză și sinteză al Consiliului Județean Harghita.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy