(FOTO) Consiliul Județean Harghita sprijină performanța – elevii și profesorii din zona Ciuc au fost premiați în cadrul unui eveniment festiv

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Consiliul Județean Harghita sprijină performanța elevilor și a profesorilor 

În colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Harghita, Consiliul Județean Harghita îi premiază pe parcursul acestei săptămâni pe elevii care au obținut rezultate excepționale la concursurile și olimpiadele școlare, și pe profesorii care le-au fost mentori.

Luni, 27 mai, elevii și profesorii din zona Ciuc au fost premiați în cadrul unui eveniment festiv, la Liceul Teologic Romano-Catolic „Segítő Mária”, fiind vorba de 240 elevi, 127 profesori și 16 echipe.  În zilele următoare vor fi premiați elevii și profesorii din zona Odorhei și Cristuru Secuiesc: 204 elevi, 26 echipe și  119 profesori, zona Toplița: 85 elevi, 19 echipe și 45 profesori și zona Gheorgheni: 65 elevi, 11 echipe și 37 profesori.

Performanța elevilor care au obținut locurile I, II, și III la concursurile și olimpiadele județene, precum și a cadrelor didactice  care s-au ocupat de pregătirea acestora, a fost sprijinită de Consiliul Județean Harghita cu suma de 385 de mii de lei, fiind vorba de un total  de 594 elevi, 72 echipe și 328 profesori.

Consiliul Județean Harghita pune un accent deosebit pe educație și pe dotarea școlilor cu instrumente care să dezvolte competențele elevilor dar și ale profesorilor, în acest context, prin PNRR, 83 de unități de învățământ din județ vor fi dotate cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale.

Totodată, prin Agenția de Dezvoltare Județeană Harghita, prin dezvoltarea aplicației „Harghita te așteaptă acasă”, Consiliul Județean Harghita îi ajută pe tineri în planificarea și alegerea carierei, precum și în dezvoltarea profesională și personală.

Voi dețineți cheia cunoașterii! Azi, eforturile voastre au fost recompensate, și mă bucur de numărul mare de tineri care ne reprezintă la concursurile și olimpiadele școlare. Prin astfel de reușite deveniți bune exemple în rândul comunității și îi inspirați pe ceilalți să încerce. Fiți mândri de rezultatele obținute și continuați să fiți perseverenți. Le mulțumesc profesorilor care i-au îndrumat pe acești tineri și care continuă să creeze prin munca lor valoare în societate”, a apreciat Borboly Csaba, președintele Consiliului Judeţean Harghita.

foto și informații furnizate de Biroul de presă al Consiliul Județean Harghita

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy