Hargita Megye Tanácsa támogatja a teljesítményt – ünnepi rendezvényen díjazták a csíki diákokat és tanárokat

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Hargita Megye Tanácsa támogatja a diákok és tanárok teljesítményét

Hargita Megye Tanácsa a Hargita Megyei Tanfelügyelőséggel együttműködve ezen a héten díjazza az iskolai versenyeken és iskolai olimpiákon kiemelkedő eredményeket elért diákokat és az őket mentoráló tanárokat.

Május 27-én, hétfőn a „Segítő Mária” Római Katolikus Teológiai Líceumban tartott ünnepi rendezvényen 240 diákot, 127 tanárt és 16 csapatot díjaztak Csík térségéből.  Az elkövetkező napokban Székelyudvarhely és Székelykeresztúr környékéről 204 diákot, 26 csapatot és 119 tanárt, Maroshévíz környékéről 85 diákot, 19 csapatot és 45 tanárt, Gyergyó környékéről pedig 65 diákot, 11 csapatot és 37 tanárt díjaznak.

Hargita Megye Tanácsa 385 ezer lejjel támogatta a megyei versenyeken és olimpiákon első, második és harmadik helyezést elért tanulók, valamint a felkészítésükkel megbízott tanárok teljesítményét, ez összesen 594 tanuló, 72 csapat és 328 tanár.

Hargita Megye Tanácsa különös hangsúlyt fektet az oktatásra és az iskolák felszerelésére a diákok és tanárok készségeinek fejlesztését szolgáló eszközökkel, ennek keretében a PNRR révén a megyében 83 oktatási intézményt szerelnek fel bútorokkal, tananyagokkal és digitális eszközökkel.

Ugyanakkor a Hargita Megyei Fejlesztési Ügynökségen keresztül, a „Hargita hazavár” alkalmazás kifejlesztésével Hargita Megye Tanácsa segíti a fiatalokat a pályatervezésben és -választásban, valamint a szakmai és személyes fejlődésben.

„A tudás kulcsa nálatok van! A mai napon erőfeszítéseiteknek meg lett a jutalma, és örülök annak, hogy sok fiatal képvisel bennünket az iskolai versenyeken és olimpiákon. Az ilyen eredmények révén jó példák lesztek a közösségben, és másokat is próbálkozásra ösztönöztök. Legyetek büszkék az elért eredményeitekre, és továbbra is legyetek kitartóak. Köszönöm a pedagógusoknak, akik irányították ezeket a fiatalokat, és akik munkájukkal továbbra is értéket teremtenek a társadalomban” – mondta Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

fotók és információ: Hargita Megye Tanácsának sajtóirodája

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy