Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

(FOTO) COVID-19: Peste 1.000 de persoane legitimate și zeci de firme verificate în ultimele 24 de ore

În perioada ultimelor 24 de ore, sub autoritatea Instituţiei Prefectului, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Harghita, împreună cu celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, alături de toate autorităţile publice cu atribuţii în domeniu, a intensificat activităţile specifice de prevenire a răspândirii noului CORONAVIRUS, în special prin verificarea respectării măsurilor de protecție sanitară.

 

Sursa foto: IPJ Harghita

Activităţile specifice desfăşurate de poliţişti, împreună cu jandarmi, poliţişti locali, pompieri şi specialiştii altor autorităţi şi instituţii cu atribuţii în domeniu, au vizat îndeosebi zonele cu un aflux mare de cetăţeni, centrele comerciale și zonele adiacente, unitățile de alimentație publică, zonele de agrement şi alte zone aglomerate, precum și mijloacele de transport în comun.

În cadrul acţiunilor desfășurate independent şi/sau în cooperare cu alte structuri M.A.I. ori instituţii cu atribuţii în domeniu, au fost verificate 91 de unităţi economice şi 136 de obiective sau alte locaţii, respectiv terase, parcuri, diferite spaţii de cazare, zone de picnic şi alte zone de agrement, dar şi locaţii/zone de izolare/carantinare.

De asemenea, au fost verificate 78 de mijloace de transport şi au fost legitimate aproximativ 1.150 de persoane, constatându-se că 167 dintre acestea nu respectau măsurile de protecţie individuală.

Totodată, au fost efectuate 111 verificări privind respectarea măsurilor de izolare, iar alte 410 verificări au fost efectuate cu privire la respectarea măsurilor de carantină.

Ca şi în acţiunile anterioare, au fost transmise o multitudine de mesaje preventive şi avertizări, atât operatorilor economici cât şi persoanelor fizice, însă au fost aplicate şi 174 de sancţiuni contravenţionale, cu amendă sau avertisment, 167 dintre acestea pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală și 7 pentru organizarea de activități în spații pentru care au fost instituite interdicții/restricții, toate în context COVID-19, în cuantum total de 29.250 de lei.

În continuare, polițiștii, împreună cu celelalte structuri ale M.A.I. și instituții cu atribuții de control, vor acționa, atât în uniformă cât și în civil, pentru verificarea respectării prevederilor Legii 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19.

IPJ Harghita recomandă tuturor cetăţenilor să păstreze distanțarea fizică şi să nu se expună la riscuri.

TELVERDE – 0800800165, numărul de telefon la care puteţi sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID-19.




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.