Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

(FOTO) Drumul județean 138A deschide calea spre dezvoltare a stațiunii Harghita-Băi

Prin reabilitarea a peste 5 km de drum județean, înainte de începerea  iernii, Consiliul Județean Harghita deschide o nouă etapă în viața economică a stațiunii Băile Harghita, punând la dispoziția localnicilor, dar și a turiștilor, condiții sigure de circulație.

Plăcile de beton, care fuseseră anterior folosite pe acest sector de drum, au fost zdrobite și reutilizate pentru stratul de piatră. Pe tronsonul de drum au fost construite metereze din beton,  6 poduri reabilitate și construite 8 podețe, fiind executate lucrări de drenaj pentru a preveni efectele nefavorabile ale vremii, cauzate de fenomenul de îngheț-dezgheț, asupra drumului.
Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita, a declarat în cadrul vizitei pe teren din 29 octombrie, că această investiție nu este doar un drum asfaltat, ci are și un impact pozitiv asupra dezvoltării economice și turistice a zonei, reconfigurând rolul stațiunii Băile Harghita în viața turistică și sportivă a țării.
De aceea, s-a decis cu ani în urmă, ca investiția să fie realizată din resurse proprii, a mai precizat președintele consiliului județean.

Korodi Attila, primarul municipiului Miercurea Ciuc, a adăugat că Băile Harghita fac parte integrantă din Miercurea Ciuc, fiind un motor important al turismului local, prin renovarea drumului județean fiind inaugurată o nouă eră în viața stațiunii.
Primarul orașului a mai evidențiat că în stațiune vor fi lansate mai multe investiții, printre care renovarea școlii, o unitate de pompieri, înlocuirea sistemului de containere de gestionare a deșeurilor și construirea unei parcări publice.
În plus, se fac demersuri  pentru ca stațiunea să găzduiască cât mai multe evenimente sportive naționale, menționând aici campionatul național de triatlon de iarnă de anul trecut și campionatul de viteză în coastă.
Pentru a se dezvolta și a mobiliza resurse este nevoie de cooperare, și investiția în DJ138A, a fost un astfel de exemplu.
În aplicația  Visit Harghita app este inclusă opțiunea Băile Harghita, cu un pachet pentru familii, atât pentru iarnă, cât și pentru vară.

  •  informații furnizate de Biroul de presă al Consiliului Județean Harghita



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.