Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

(FOTO)/Harghita: Bătrânică dată dispărută, găsită cu ajutorul propriului cățeluș

Luni, 13 septembrie 2021, în jurul orei 13:30, în urma unor activităţi specifice de căutare şi scotocire, efectuate în zona împrejmuitoare a comunei Lupeni, o echipă formată din poliţişti, pompieri civili, pădurari şi cadre medicale, a descoperit şi salvat o bătrânică de 75 de ani, din localitate, semnalată ca dispărută de la domiciliu în seara precedentă.

„În fapt, în seara zilei de 12 septembrie a.c., în jurul orei 17:00, Poliția Municipiului Odorheiu Secuiesc a fost sesizată despre faptul că o localnică de 75 de ani, din comuna Lupeni, a plecat voluntar de la domiciliul său.

La faţa locului s-a deplasat o echipă operativă care, în urma primelor verificări efectuate, a stabilit că femeia a fost văzută ultima dată în cursul serii de 11 septembrie de către fiul său, însă în dimineaţa următoare, în jurul orei 08:00, aceasta nu mai era acasă şi nici nu se ştia unde a plecat.

În cauză au fost demarate procedurile specifice în cazul dispariţiilor de persoane, au fost efectuate cercetări şi investigaţii pe raza localităţii şi au fost verificate posibilele destinaţii ale persoanei dispărute, concomitent cu activităţile de căutare desfăşurate în împrejurimi, iniţial fără rezultat.

Scotocirile întrerupte târziu în noapte au fost reluate în zorii zilei de 13 septembrie, de o echipă formată din poliţişti, pompieri civili şi pădurari.

Deşi se cunoştea faptul că persoana dispărută se deplasa foarte greu, cu ajutorul unui baston şi pe distanţe foarte scurte, de numai 20 – 30 de metri, căutătorii au extins aria de căutare spre zona împădurită, bătrânica fiind găsită la peste 1.000 de metri de propria locuinţă, cu ajutorul căţeluşului ei, care a început să latre şi să se agite la auzul şi mai ales la vederea salvatorilor.

Astfel, cel mai important salvator pentru bătrânică a fost propriul căţeluş, care nu doar că i-a atras pe oameni spre locul în care aceasta căzuse, dar se pare că i-a stat aproape în cele aproximativ 30 de ore în care a stat căzută la pământ, mai ales că în interiorul acestui interval de timp victima a petrecut o noapte în care temperatura a scăzut până la 4 grade.”, informează IPJ Harghita.

sursa foto: IPJ Harghita

Bătrânica a fost găsită conștientă, însă fără posibilitatea de a se deplasa. După ce echipajul medical i-a acordat primul ajutor, aceasta a fost transportată la Spitalul Municipal Odorheiu Secuiesc, unde a rămas internată pentru examinări amănunţite, îngrijiri medicale şi supraveghere de specialitate.
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *