(FOTO) Incendiu puternic într-o gospodărie din satul Sub Cetate, comuna Zetea

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Joi, 3 martie, în jurul prânzului, pompierii militari din cadrul Detașamentului Odorheiu Secuiesc, în cooperare cu SVSU Zetea, au acționat, cu 3 autospeciale de intervenție, pentru stingerea unui incendiu, izbucnit la o anexă gospodărească (garaj) din satul Sub Cetate, comuna Zetea.
„Ajunși la locul intervenției, pompierii au constatat că flăcările se manifestau generalizat, la întreaga magazie construită din lemn, pe o suprafață de aprox. 70 mp, fiind propagat și la acoperișul unei alte anexe alipite. Incendiul a fost stins în scurt timp, fiind limitat pericolul extinderii flăcărilor la vecinătăți. În urma incendiului, au ars: magazia, pe o suprafață de aproximativ 70 mp, materiale textile, scaun auto, anvelope, scândură aflată în pod. S-au deteriorat: podul celei de-a doua anexe, pe o suprafață de cca. 15 mp, scule, butelii cu aer și o butelie pe gaz.
Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost un scurtcircuit electric produs de un conductor/cablu electric defect, neizolat corespunzător. Prin intervenţia promptă a pompierilor, s-au salvat şi protejat bunuri materiale în valoare de 140.000 lei, pierderile materiale fiind evaluate la circa 45.000 de lei.”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Harghita.
Pentru a preveni astfel de evenimente, ISU Harghita vă recomandăm să respectați următoarele măsuri:
    •  verificaţi instalaţia electrică;
    • nu suprasolicitaţi o priză;
    • folosiţi aparatele electrice şi electrocasnice conform manualului de instrucţiuni;
    • nu faceți improvizații la instalația electrică.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy