Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Găini ucise de urs astă-noapte la Voșlobeni

Foto cu caracter ilustrativ

Astă-noapte, la ora 00.16, o femeie a sunat prin intermediul SNUAU 112 pentru a anunța că în curtea casei sale din comuna Voșlăbeni ar fi prezent un urs. Din cele relatate de apelantă ursul i-ar fi provocat și pagube, omorându-i mai multe găini, potrivit IJJ Harghita.

În zonă a fost direcționată imediat o patrulă de jandarmerie din cadrul Detașamentului 4 Jandarmi Gheorgheni. Când au ajuns la locuința apelantei, jandarmii au observat în curte un urs de talie mică, care a sărit într-o curte vecină, de unde a fost îndepărtat înspre pădure.

Patrula a mai rămas în zonă pentru o perioadă de timp, pentru a se asigura că ursul nu se întoarce. Nu au fost înregistrate alte incidente.

Jandarmii le reamintesc oamenilor că este recomandat ca, de fiecare dată când sunt martori ai unor astfel de situaţii, să sune la 112, să nu încerce să intervină, să nu hrănească animalele sălbatice, să aibă grijă unde depozitează resturile menajere şi să nu se apropie de urşi pentru a-i filma sau fotografia.
2 comentarii la “Găini ucise de urs astă-noapte la Voșlobeni

  1. Nora

    Acest urs se hraneste, mai nou, cu produse din gospodarii. A „furat „un cas, miere, graunte, paine uscata, ce apuca! Nu-si mai cauta singur hrana. Bantuie prin zona de nord-est a comunei si a mai fost alungat de jandarmi, in padure, ca sa aiba de unde veni iarasi. Nu se mai teme de oameni, sare gardurile si e prezent permanent (noaptea) prin curti, pe ulitele satului, pe la usile caselor. Nu stiu cat mai dureaza aceasta poveste si de ce este nevoie ca sa se rezolve aceasta situatie revoltatoare? Cum este sa te simti nesigur la tine acasa? S-a ajuns ca ursul sa valoreze mai mult ca omul?

    Raspunde

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *