Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Politia municipiului Miercurea Ciuc este lovită de un scandal imens

Foto: arhivă

Poliția municipiului Miercurea Ciuc este lovită de un scandal imens, despre care public nu se prea cunoaște.

Un grup de ofițeri și subofițeri din poliția municipiului Miercurea Ciuc ar fi organizat și participat în data de 2 mai, în plină stare de urgență, la un chef, până noaptea târziu, cu muzică și tot tacâmul, într-un cartier din oraș, în imediata vecinătate a unor blocuri pline cu oameni închiși în casă din cauza pandemiei și a ordonanțelor militare.

Se pare ca între petrecăreți era chiar și șeful poliției municipale, comisarul șef Ghenci Nicolae. Cheful a supărat cetățenii nevoiți să stea în case de aproape două luni, sătui de restricții, ceea ce a condus la depunerea unei reclamații la poliție împotriva celor care au participat la petrecere.

Toată aceasta poveste cu iz de batjocură la adresa cetățenilor ar face, acum, conform declarațiilor purtătorului de cuvânt al IPJ Harghita, domnul Filip Gheorghe, obiectul unei anchete interne, care urmează să stabilească vinovații, să tragă la răspundere etc. etc… Întrebat fiind despre această situație, domnul Filip Gheorghe, a fost foarte diplomat, confirmând însă faptul că există o anchetă internă în derulare și ca ofițeri superiori, între care și șeful poliției municipale sunt vizați de aceasta. Și, desigur, noi presa, vom fi ținuți la curent cu asta…

E un lucru bun că există în curs o anchetă internă dar tare mă tem că e posibil, ca și în alte cazuri, în aceasta țară, să asistam și de această dată la o acoperire a faptelor. Timpul trece și uităm. Poate că ar fi fost mai nimerit să fim informați din start despre situație – în paralel cu ancheta. Pentru că nu e normal ca oamenii să fie obligați să stea închiși în case, să fie amendați cu sume amețitoare în timp ce alții –  adică cei care trebuie să impună respectarea și aplicarea legii –  sunt primii care o încalcă. Și nu oricine, ci chiar șeful poliției municipiului reședință de județ.

Se pare ca în acest fel, județul Harghita intră în rândul județelor care se “mândresc” cu petreceri în plină pandemie și stare de urgență organizate de polițiști. Nu credem că aceste lucruri caracterizează ansamblul corpului polițiștilor. Majoritatea sunt oameni cinstiți care au suferit alături de noi toți ceilalți în aceasta perioadă și înțeleg să respecte legea și statutul lor profesional. Tocmai din acest motiv consider că și la Miercurea Ciuc, ca și în celelalte cazuri identice din țară, măsurile trebuie să fie în așa fel încât bătaia de joc la adresa cetățenilor și legii să nu mai fie posibilă. Nu trebuie decât să privim la cazurile mediatizate în ultima perioadă. Iar noi, așa cum spunea domnul Filip Gheorghe, vom fi atenți cum evoluează acest caz, iar în măsura în care vom afla detalii noi vi le vom oferi.

I.R.
19 comentarii la “Politia municipiului Miercurea Ciuc este lovită de un scandal imens

 1. maria-cictoria

  ei niste fasaiti care nu fac altfel nimic si sau plictisit in casa ,care nici altfel nu fac nimic,eu am stat in somaj tehnic o luna jumate dar am mesr fff obosita la lucru cat am renovat acasa,rusine celor care se ocupa numai de reclamatii,dev ce nu au profitat si ei de ocazie sa se distreze si ei ,sa nu faca numai rau.

  Raspunde
  1. Eniko

   Ezt értik, a bulizást! De ha valami bünözöt kell keresni, abba nullák, azt mondják a protokol szerint nincs bizonyitékuk, igy nem csinálnak semmit. Semmiházi banda, hiába kapnak fizetést!

   Raspunde
  1. Răutu

   Cine reclama se oftica cred! Au organizat asa zis cheful inafara programului de lucru, nu au deranjat liniștea locatarilor, atunci unde e problema? Cu privire la încălcarea covid 19, nu au săvârșit nicio fapta, deoarece era ca în familie! Au fost permanent împreună, expuși la infectare, erau permanent la datorie indiferent de vreme sau situații, atunci despre ce vorbim! Sa fie rușine la persoana care vede așchia în ochiul altuia iar grinda in ochiul lui nu vede!

   Raspunde
 2. Sandu Nicolae

  Ăsta da profesionalism de jurnalist, o exprimare de mahala(un chef, până noaptea târziu, cu muzicâ și tot tacâmul). Senzațional stați acasă.

  Raspunde
 3. Csia

  ” Nem gondoljuk, hogy ez a teljes rendőri testületet jellemzi. Legtöbbjük becsületes ember, akik velünk együtt szenvedtek ebben az időszakban és tisztelik a törvényt és a szakmai státuszukat. ”

  Ez jó 😀

  Raspunde
 4. Dumitru

  Legea e lege pentru toata lumea. Sau ar trebui sa fie. Cand tot acei politisti amendau pe strazi, o faceau pentru ca erau „fasaiti” cum va exprimati dvs?

  Raspunde
  1. Iradion Astrontioaiei

   Asta-i cel mai important lucru: sa chefuim si sa behaim toata noaptea.Si totusi au murit si inca se moare de la aceasta boala care nu are leac si parerea mea cred ca nici n-o sa fie.
   Lipsa bunului simt si badarania se tin de mana cu lipsa de educatie si cultura.
   Oriunde mergi in tara(la mare sau la munte) e valabila expresia „dupa mine potopul”. Eu sa traiesc, ca ce las in urma la ceilalti nu e treaba mea.
   Nici nu e de mirare ca unii dintre noi traiesc in „Comuna Primitiva”, acum s-au scoborat din copaci. Trebuie neaparat sa epatam prin urlete si chiuituri de mama focului ca de… dragostea de „patrie” e mare de la cateva „cocarturi”.

   Raspunde
 5. Daniela Ciută

  peste tot este la fel….la Carei au făcut pe 5 mai ceremonie festivă în incinta primăriei pentru instalarea sefului de poliţie locală! ..cu participarea comandantului de politie…in timp ce contribuabilul era supravegheat sa nu iasă din casă.

  Raspunde
 6. MIKLOS

  Sefii din Politia Romana duc o viata de huzur deoarece munca nu-i solicita ci doar trandaveala si afacerile murdare iar Statul Roman le da salarii nesimtite astfel ca acestia ajung sa se creada Dumnezei. Aceasta postura ii face sa fie aroganti, nesimtiti, sfidatori, pe scurt inumani. De aceea isi permit sa isi bata joc de toata lumea de rand care sufera si nimeni din cei responsabili nu vad incompetenta si coruptia sefilor din politie care au ajuns pe functii pe criterii de carat si cotizat. Felicitari sefilor din politie, faceti mai des chefuri finalizate cu come alcoolice in plina pandemie ca sa nu va infectati cu covid, iar cei care fac reclamatii impotriva sefilor din politie sa se astepte la represalii…

  Raspunde

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *