Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Grav accident feroviar, în această dimineaţă. Misiunile pompierilor harghiteni, în ultimile 24 de ore

  • Grav accident feroviar, în această dimineaţă

În data de 16 mai a.c, la ora 07:56, ISU Harghita a fost anunțat despre producerea unui acccident feroviar, produs pe raza localității Racu, în care au fost implicate trenul Regio 4501, care circula pe ruta Brașov-Gheorgheni și un autoturism. La locul evenimentului s-au deplasat 3 echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Miercurea Ciuc, cu o autospecială de stingere, o autospecială de descarcerare și o ambulanță SMURD. În urma evenimentului, șoferul, în vârstă de 33 ani, a decedat, iar pasagera, o femeie, în vârstă de 27 ani, a fost preluată de către elicopterul SMURD, după ce a fost stabilizată, și transportată la Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș.

De asemenea, în ultimele 24 de ore, 7 misiuni au fost gestionate de echipajele SMURD, 7 persoane aflate în dificultate fiind asistate medical, iar echipajul pirotehnic din cadrul Detașamentului de Pompieri Miercurea Ciuc a fost mobilizat în municipiul Miercurea Ciuc, zona Zsecseny, în urma descoperirii a 3 elemente de muniție, de către un localnic care executa lucrari de amenajare în propria curte. S-au identificat, ridicat, transportat și depozitat, în condiții de siguranță, în vederea distrugerii ulterioare 2 proiectile perforante cal. 76 mm și 1 proiectil exploziv cal. 76 mm.

Totodată, au fost transmise 2 mesaje de avertizare a populației, prin sistemul RO-ALERT, privind prezența animalelor sălbatice (urși), în Toplița.

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.

  • COMPARTIMENTUL INFORMARE  ȘI RELAŢII PUBLICE         Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.